Η OnePlus προσπάθησε να κάνει μία νέα αρχή, αλλά για αρκετούς το OnePlus Nord δεν αντιπροσωπεύει τις ρίζες της εταιρείας, δεν είναι το απόλυτο VFM, και ξεκάθαρα δεν είναι flagship killer. Άρα, αξίζει ή όχι να το αγοράσεις;

Γιατί να το προτιμήσεις

Ένα από τα δυνατά σημεία του OnePlus Nord είναι ο premium σχεδιασμός του, που ακολουθεί τις αρχές της εταιρείας και το design αρκετών ακριβών συσκευών της αγοράς. Bonus αποτελεί το Gorilla Glass 5 και τα ξεχωριστά χρώματα που επέλεξε η OnePlus.

Οθόνη και κάμερες. Εδώ η κατασκευάστρια δεν έκανε εκπτώσεις, χρησιμοποίησε ένα αρκετά καλό mobule και την καλύτερη οθόνη που έχει βάλει μέχρι σήμερα στα τηλέφωνα της, την Fluid AMOLED των 90Hz.

Το OxygenOS είναι μία από τις πιο καθαρές custom ROMs που έχουν δημιουργήσει οι OEMs. Βασίζεται καθαρά στο stock Android και η εταιρεία φροντίζει να προσθέτει όσα περισσότερα καλούδια μπορεί, χωρίς να καταστρέφει την απλότητα του λειτουργικού.

Για ποιους λόγους πρέπει να ψάξεις εναλλακτικές

Το δυνατό σημείο των OnePlus δεν ήταν ποτέ οι κάμερες, σίγουρα παρατηρούμε βελτίωση, αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της η εταιρείας. Τα smartphones της κατασκεάστριας είχαν πάντα πολύ καλές επιδόσεις και γρήγορη φόρτιση.

Αν και το OnePlus Nord έχει καλή φόρτιση και μία χαρά μπαταρία, με τον Snapdragon 765G δεν μπορεί να προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία με ένα flagship smartphone. Επίσης, δεν γίνεται flagship killer με UFS 2.1 αποθηκευτικό χώρο.

Για τις κάμερες τα είπαμε, αλλά ένα αρκετά αδύναμο σημείο του OnePlus Nord είναι το Night mode. Θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να πει κανείς ότι βγάζει φωτογραφίες της προκοπής σε χαμηλό φωτισμό.

Τελευταίο αρνητικό στοιχείο η κατασκευή του. Δυστυχώς, η OnePlus πήγε και κούμπωσε όλο αυτό το hardware σε πλαστικό σώμα, το οποίο δεν βοηθάει καθόλου στην αντοχή του κινητού και την προστασία της πανάκριβης οθόνης του. Άλλωστε, το παραδέχθηκε ο ίδιος ο co-founder, δεν σχεδίασαν το OnePlus Nord για χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

Αξίζει ναι ή όχι;

Η απόφαση πέφτει πάντα στον επίδοξο κάτοχο. Το OnePlus Nord είναι ένα smartphone με flagship οθόνη, high- κάμερες, mid-range επεξεργαστή, low-end κατασκευή, και τιμή mid-range+. Σε καμία περίπτωση δεν είναι flagship killer, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τις ρίζες της εταιρείας, και η ζυγαριά γέρνει προς το ότι είναι ακριβότερο από ότι θα έπρεπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.