Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την παρουσίαση των iPhone 15 series. Και ενώ όλος ο κόσμος θα στήνεται στις ουρές σε πλήθος Apple Stores για να αγοράσει τις νέες συσκευές, κάποιος κάθισε και υπολόγισε πόσο πλούσιος θα ήσουν αν αντί να αγοράζεις το iPhone τη στιγμή που γινόταν διαθέσιμο, ξόδευες τα χρήματά σου για να αγοράσεις μετοχές της εταιρείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Sumit Behal λέει δηλαδή ότι κάναμε μεγάλη βλακεία που αγοράζαμε το iPhone. Κάθισε και έκανε τους υπολογισμούς πόσο θα άξιζαν οι μετοχές σήμερα, αν αγόραζες αυτές αντί για ένα iPhone την ημέρα ενός Apple event. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που δίνει, ο Behal υπολόγισε ότι για να αγοράσεις κάθε μοντέλο του iPhone κατά το λανσάρισμα θα χρειαζόσουν 17.000 δολάρια, ωστόσο αν έβαζες αυτά τα χρήματα σε μετοχές της Apple, το χαρτοφυλάκιό σου θα άξιζε σήμερα 367 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή των μετοχών της Apple έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το πρώτο iPhone, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πριν η Apple αποκαλύψει το iPhone, αγόραζες μετοχές της Apple με 3 ευρώ, ενώ τώρα πρέπει να πληρώσεις πάνω από 170.

Αν αγόραζες μετοχές της Apple παρά ένα smartphone, τότε θα έμενες χωρίς κινητό. Άλλοι σχολιάζουν επίσης πως αν το έκανες αυτό, τότε η μετοχή της Apple δεν θα έφθανε ποτέ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Από την άλλη αν ξόδευαν όλοι το ίδιο ποσό σε μετοχές, τότε αυτές θα ήταν σε υψηλά επίπεδα ούτως ή άλλως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.