Ένας άνδρας 59 χρονών από τη Μασαχουσέτη έγινε ο πρώτος γνωστός άνθρωπος που έκανε ολική μεταμόσχευση λάρυγγα μετά από καρκίνο. Ο ασθενής, του οποίου το όνομα είναι Marty Kedian προστέθηκε σε έναν πολύ μικρό κατάλογο ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση στο παρελθόν, με τους χειρουργούς της Κλινικής Mayo στην Arizona να ελπίζουν ότι η διαδικασία θα μπορούσε σύντομα να προσφερθεί σε περισσότερους ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους από καρκίνο.

Τιμές Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch 7, Galaxy Z Fold 6 και Z Flip 6 – Αναλυτικά

Η υπόθεσή του διαφέρει από τις υπόλοιπες καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση ενώ είχε καρκίνο.

Ο Kedian είχε υποβληθεί σε διάφορες επεμβάσεις για να προσπαθήσει να αφαιρέσει τον καρκίνο και να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία λάρυγγα, αλλά αυτές του είχαν αφήσει δυσκολίες στην ομιλία και την κατάποση και χρειαζόταν τραχειοστομία.

Μία από τις ανησυχίες που προκαλεί η διενέργεια αυτής της μεταμόσχευσης σε καρκινοπαθείς είναι η ανάγκη λήψης φαρμάκων για να μην απορριφθεί το μόσχευμα στη συνέχεια.

Καθώς τα φάρμακα αυτά εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο καρκίνος, όχι όμως στη περίπτωση του Kedian, ο οποίος έπαιρνε ήδη ανοσοκατασταλτικά μετά από μεταμόσχευση νεφρού και κρίθηκε ότι δεν θα είχαν αντίκτυπο στον τύπο καρκίνου του λάρυγγα που είχε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.