Ένα project της NASA που φέρει την ονομασία sonifications, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους μας να ακούσουμε τον απόκοσμο ήχο ενός Γαλαξία. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες της NASA έχουν μεταφράσει οπτικές πληροφορίες από τηλεσκόπια σε ήχους.

Οι νέοι αυτοί ήχοι αφορούν ένα διάσημο νεφέλωμα, έναν μακρινό γαλαξία και ένα νεκρό άστρο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων X Chandra της NASA όπως και από τα james Webb και Hubble.

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη NASA για να βοηθήσουμε να πούμε την ιστορία για το έργο ηχοποίησης αυτό. Είναι υπέροχο να βλέπεις πως το project αυτό έχει μεγαλώσει και έχει φτάσει σε τόσους πολλούς ανθρώπους, δήλωσε η επικεφαλής του έργου Κίμπερλι Άρκάντ Chandra’s Visualization and Emerging Technology Scientist.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.