Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τα σημεία στα οποία το iOS υπερτερεί και γιατί ο κόσμος το επιλέγει σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη. Ωστόσο έχει και το Android τα καλά του. Φυσικά δεν περιμένεις από εμάς να τα μάθεις, σίγουρα τα γνωρίζεις ωστόσο εμείς θέλουμε να επισημάνουμε μερικά.

Αρχικά το Android σημαίνει ελευθερία. Σημαίνει ότι αν έχεις κιόλας και κάποιες πιο εξειδικευμένες γνώσεις, μπορείς να το φέρεις όπως εσύ θέλεις, στα μέτρα σου. Μπορείς να αντικαταστήσεις τους default launchers, τα πληκτρολόγια, τους media players με τρίτα apps, να κατεβάσεις όποιον launcher θέλεις από το Play Store και πάρα πολλά άλλα. Ο κάθε κατασκευαστής επιπροσθέτως διαθέτει το δικό του skin με τα δικά του μοναδικά features κάνοντας έτσι τον κόσμο να μεταβεί σε εκείνο που πιστεύει ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Στο Android, σε επίπεδο συσκευής, έχεις άπειρες επιλογές. Μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος, τον κατάλογο των χαρακτηριστικών που σε εξυπηρετεί και την κατηγορία τιμής που σε ενδιαφέρει. Δηλαδή υπάρχει ένα τηλέφωνο σε κάθε τιμή. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που στο iPhone δεν θα το βρεις. Είναι ακριβά (και ορισμένα Android είναι ακριβά βέβαια) και η τιμή τους πέφτει στις επόμενες γενιές.

Το USB-C  είναι universal. Το Android βασίζεται στις θύρες USB C σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό, ιδίως για εκείνους που θέλουν να κουβαλάνε μόνο ένα καλώδιο. Το USB C εμφανίζεται σε όλο και περισσότερα PCs. Αποτελεί την single port υλοποίηση πάνω στην οποία η βιομηχανία εργάζεται, ενώ ανοίγει τις πόρτες στις τεχνολογίες fast charging.

Επίσης, το Android έχει πραγματικό multitasking out of the box, με τις εφαρμογές να μπορούν να τρέχουν στο background. Έτσι αν στέλνεις αρχεία και την ώρα εκείνη χρειαστεί να κάνεις μια κλήση ή να απαντήσεις σε ένα email δε θα σταματήσει η αποστολή αρχείων. Κάτι τέτοιοι συμβαίνει σε iOS και οι εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν στο background είναι ελάχιστες. Στην ουσία το iOS κάνει freeze τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να κόβεται κάθε διεργασία που κάνετε. Δοκιμάστε να στείλετε ένα αρχείο με το send Anywhere και βγείτε από την εφαρμογή (ή απλά να κλείσετεε την οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα) για να κάνετε μια κλήση. Όταν επιστρέψετε στο Send Anywhere θα έχει διακοπεί η αποστολή, για αυτό και η εφαρμογή κρατάει την οθόνη ανοιχτή κατα τη μεταφορά αρχείων.

Το Android έχει Widgets. Για να σας προλάβω και το iOS έχει, αλλά κατά βάση είναι αυτά που θέλει η Apple και δεν θα λέγαμε πως είναι τόσο χρήσιμα. Τα Widget στο Android προσφέρουν πληροφορίες χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις την εφαρμογή, ενώ έχουν και έξτρα λειτουργίες.

Το βασικότερο προτέρημα του Android είναι το σύστημα ειδοποιήσεων και η διαχείρισή τους. Μπορείς να διώξεις ευκολότερα μία ειδοποίηση, να επιλέξεις να μην έρχονται ειδοποιήσεις από μία εφαρμογή για πάντα ή για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ πολλές φορές έχουμε την επιλογή για έξτρα λειτουργίες, όπως απάντηση σε μηνύματα, απευθείας από την ειδοποίηση. Άλλωστε η Google τις χρησιμοποιεί για πολύ παραπάνω χρόνο και τις έχει φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα λειτουργικότητας.

Ένα άλλο προτέρημα του android είναι το App Drawer. Εκεί είναι όλες οι εφαρμογές μας, ταξινομιμένες σε αλφαβητική σειρά και πολύ καλά οργανωμένες. Για αυτές που χρησιμοποιούμε πιο συχνά έχουμε την Home Screen, όπου μπορούμε να οργανώσουμε τα πάντα με βάση την χρήση που κάνουμε. Στο App Drawer όμως μπορούμε να επιλέξουμε η εφαρμογές να ταξινομούνται με βάση το όνομα ή την ημερομηνία εγκατάστασης προσφέροντας πλήρη έλεγχο στον χρήστη για να στήσει το κινητό για τις ανάγκες του. Tέλος έχουμε πλήθος επιλογών ξεκλειδώματος, face unlock, fingerprint, pattern, pin, ξεκλείδωμα μέσω Bluetooth κ.α.

Σίγουρα είναι και πολλά άλλα τα οποία μπορούν να αναφερθούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οκ καλό αλλά σε τιμή 50 ευρώ τουλάχιστον κάτω από το Redmi note 10 pro το οποίο έχει και γορίλα 5 μπρος πίσω πέραν των υπολοίπων που είναι πολλά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.