Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που διαβάζεις σε Ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, site, που έχουν ξεκινήσει καμπάνια εναντίον της εταιρίας, μας λένε ότι η εγκατάσταση GMS σε Huawei smartphones σε κάνει να χάνεις την εγγύηση. Μάλιστα έχουμε λάβει ήδη μηνύματα από ορισμένα άτομα που τρομοκρατήθηκαν και μας ρωτούσαν αν ο οδηγός για εγκατάσταση play services που ετοιμάσαμε θα τους βγάλει εκτός εγγύησης.

Η διαδικασία είναι απλά ένα πέρασμα των εφαρμογών και δεν επηρεάζεται σε καμιά περίπτωση ο πυρήνας του λογισμικού που θα σε έκανε να χάσεις την εγγύηση. Στα Android smartphones, η εγγύηση χάνεται αν κάνεις root γιατί μπορείς να πειράξεις τον πυρήνα του λειτουργικού. Ούτε το πέρασμα μερικών APKs και η εκκαθάριση της cache είναι hardcore, ακόμα και για τον απλό χρήστη. Επίσης κανένα backup δεν πειράζει αρχεία συστήματος, αλλά φέρνει τα δεδομένα από άλλη συσκευή και στην συγκεκριμένη περίπτωση το LzPlay, για να μην μπαίνει ο χρήστης στην διαδικασία να το ψάχνει από εδώ και από εκεί.

Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει γίνει μεταξύ της σελίδας και της εταιρίας, όμως είναι διαφορετική η κριτική σε μια εταιρία από την παραπληροφόρηση. Η κριτική είναι μία άποψη που μπορεί να έχει ο κάθε συντάκτης για ένα θέμα, η παραπληροφόρηση και η επίθεση με λανθασμένα στοιχεία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την κριτική και έχει άλλους σκοπούς. Και όλα αυτά όταν δεν έχουν πιάσει καν την συσκευή στα χέρια τους και σίγουρα δεν την έχουν ψάξει, αλλιώς θα είχαμε δει τα ανάλογα reviews.

Ναι αυτή την περίοδο η Huawei περνάει μια δύσκολη εποχή, λόγω της διαμάχης με τις ΗΠΑ και αυτό έχει τον αντίκτυπό της στις συσκευές. Κάποιοι μπορούν να ζήσουν χωρίς της υπηρεσίες της Google, κάποιοι δεν μπορούν χωρίς αυτές οπότε δεν ενδιαφέρονται για τις συσκευές και της εταιρίας. Άλλοι πάλι θέλουν τις συσκευές της εταιρίας και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν 10 λεπτά από τον χρόνοι τους ώστε να περάσουν τα google services και αυτοί δεν είναι λίγοι, αφού σε δύο μέρες που έχουμε ανεβάσει τον οδηγό, πάνω από 10.000 άτομα διάβασαν το άρθρο και άλλοι 1250 είδαν το βίντεο με την διαδικασία. Το να προσπαθείς με ψευδή δημοσιεύματα να τρομάξεις το κοινό που ενδιαφέρεται για μια συσκευή, είναι το λιγότερο κατακριτέο. Πόσο μάλλον όταν σε αυτές τις σελίδες την ίδια στιγμή βρίσουμε links για jailbreak και root σε συσκευές, που όντως πειράζουν το λειτουργικό και βγάζουν τις συσκευές εκτός εγγύησης.

Κάθε συσκευή έχει το κοινό της όσο καλή η κακή είναι αυτή. Δεν σπέρνουμε πανικό, δεν παραπληροφορούμε και δεν χωριζόμαστε σε στρατόπεδα, γιατί η τεχνολογία είναι μέσο εργασίας, διασκέδασης και είναι αυτό που στις μέρες της καραντίνας μας κράτησε κοντά ακόμα και όταν δεν ήμασταν κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.