Η Google έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό το Android L και πιο πρόσφατα “Lollipop” το οποίο ήρθε ανανεωμένο και μάλιστα σε πολλούς και διάφορους παράγοντες. Ήδη έχουμε δει αρκετά κινητά να τρέχουν μια πρώιμη έκδοση του Android Lollipop αλλά και τελικές εκδόσεις σε πολλές συσκευές και πραγματικά οι αποδώσεις τους ήταν εξωπραγματικές.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον του gaming στη συγκεκριμένη πλατφόρμα;
Πρώτα από όλα πως θα δούμε πολλά παιχνίδια με πολύ έντονα γραφικά, κάποια από τα οποία έχουν ανακοινωθεί ήδη, όπως το Assassin’s Creed: Identity το οποίο αναμένεται να έρθει στις συσκευές μας το 2015.
Ακόμη, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε βελτιώσεις και στο hard-core gaming στα midle-range smartphones, κάτι που θα ευχαριστήσει πολλούς και δικαιολογημένα.
Πέρα από τη βελτίωση του software (aka Android Lοllipop) θα έχουμε, αν όχι ήδη, μεγάλες βελτιώσεις και από άποψης του υλικού καθώς θα δούμε το 64bit να κυριαρχήσει, αν όλα πάνε καλά, τα επόμενα χρόνια όπως ήδη παρατηρούμε σε συσκευές όπως το Nexus 9.
Έτσι λοιπόν, θα έχουνε συντομότερους χρόνους απόκρισης, συμπερασματικά λιγότερη ώρα για να ανοίξει και να φορτώσει ένα παιχνίδι.
Ακόμη οι GPU (κάρτες γραφικών) θα υποβοηθούνται από το πλέον σχεδόν άριστο για πολλούς λειτουργικό της Google, (που αναφορικά τρέχει σε μόνο 512MB RAM) δίνοντας έτσι ευκαιρείες για διάσημους τίτλους να κυριαρχήσουν και στο mobile.
Ήδη ακούγονται πολλοί τίτλοι όπως ήδη αναφέραμε. Assasin’s Creed, Asphalt 9, Need For Speed, είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που θα βρεθούν στις συσκευές μας το 2015.
Τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για το χώρο του gaming ?
Πρώτα από όλα, πως πολλές ακόμα εταιρείες θα στραφούνε στο Android για παραγωγή πέρα από τις καθιερωμένες πλατφόρμες (PC, PS-,Xbox κτλ). Aυτό συνεπώς, θα σημάνει την άνοδο των πιθανών κερδών από τις εταιρείες από τυχόν διαφημίσεις τις οποίες θα τοποθετήσουν στα παιχνίδια τους. Έτσι, μεγαλύτερο κεφάλαιο συνεπάγεται συνήθως (και το ευελπιστούμε) με “ρίξιμο” πολλών χρημάτων στην έρευνα, άρα και την ανάπτυξη του gaming.
Σαν καταναλωτές, κάτι τέτοιο θα μας εξυπηρετούσε πολύ περισσότερο αν τα παιχνίδια που θα έρθουν στα επόμενα χρόνια στο Android είναι δωρεάν κατά κόρον και να μην ακολουθήσουν τακτικές “αγοράς” όπως όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι για Windows κτλ.
Ακόμη, όπως συνεχώς παρατηρούμε στην CES 2015, όλο και περισσότερες παιχνιδοκονσόλες εμφανίζονται, έχοντας σαν βασικό τους λειτουργικό το Android. Τετραπύτηνοι και οχταπύρηνοι επεξεργαστές εδραιώνουν τη θέση τους, πάνω απο 3GB μνήμης ενσωματώνονται σε συσκευές, ενώ κάρτες γραφικών με εκατοντάδες πυρήνες κάνουν δειλά την εμφάνισή τους.
Ενδεικτικά κονσόλες όπως το OBox, το W 3D είναι μερικές από τις πολυπληθείς gaming επιλογές με Android.
Πριν από 3 χρόνια, η Nvidia είχε παρουσιάσει πως θα είναι το gaming στο mobile.
Σήμερα, τα επιτεύγματα στο χώρο τυο mobile gaming είναι εξαιρετικά, “άπιαστα όνειρα” ίσως, για παλαιότερες γενιές.
Πολύπλοκα γραφικά και σκιές, απεριόριστες δυνατότητες των χαρακτήρων , ρεαλιστικές σκηνές και διασκεδαστικά gameplays, καθιστούν την εμπειρία στις σύγχρονες συσκευές ανεπανάληπτη.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JW9KNxwP0L0]
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
πολυ καλο το αρθρο, εγω δεν ειμαι ομως ουτε τοσο ικανοποιημενος ουτε τοσο αισιοδοξος οτι θα δουμε μεγαλες αλλαγες προς το καλυτερο με τη lollipop.
οι εταιρειες επιλεγουν τα παιχνιδια τους να μπορουνε να παιζονται απο οσο μεγαλυτερο κοινο και περισσοτερους χρηστες με αποτελεσμα να μην αξιοποιουν τις τεραστιες δυνατοτητες των snapdragon των high end τηλεφωνων και γενικα στο android τα παιχνιδια δεν ειναι στοχευμενα στις δυνατοτητες του hardware οπως στο ios με αποτελεσμα το iphonaκι που τρωει σκονη απο τις εταιρειες του android σε δυναμη, να παιζει τα ιδια παιχνιδια καλυτερα !
Το ίδιο ισχύει και για το iOS όμως… Ακόμα πουλάνε iPhone 4 σε κάποια μαγαζία και ας σταμάτησε το support. Αν βάλουμε όλες τις συσκευές με Snapdragon 800 και πάνω ή με MediaTek 9565, βγαίνουν πολλύ παραπάνω. Με Tegra K1 και τον X1 που έρχεται… Θα δούμε πάρα πολλά. Με λίγο υπομονή θα δεις και μεγάλο μπάσιμο από την Intel.