Η Apple αποφάσισε τελικά να αφαιρέσει εντελώς την εφαρμογή του Game Center μέσα από τις συσκευές της. Η εφαρμογή δεν βρίσκεται περασμένη στην πρώτη iOS 10 beta που έγινε διαθέσιμη χθες, και είναι απίθανο ότι θα επιστρέψει με την επίσημη κυκλοφορία αυτό το φθινόπωρο.

game-center-ios10
Μετά τις αλλαγές που έγιναν στον σχεδιασμό του Game Center στο iOS 7, η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να καταργήσει την εφαρμογή στο iOS 8. Τελικά αυτό δεν έγινε, και μαζί με την εφαρμογή ήρθε ένα σοβαρό bug, το οποίο διορθώθηκε τελικά στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού, στο iOS 9.3.2.

Η ιδέα της Apple είναι να αφήσει τους προγραμματιστές παιχνιδιών να υλοποίησουν ένα δικό τους κοινωνικό Game Center μέσα στα παιχνίδια τους, αντί να βασίζονται σε μια αυτόνομη εφαρμογή. Αυτό θα το επιτύχουν με το GameKit της Apple.

Οι προγραμματιστές, για παράδειγμα, θα μπορέσουν να εφαρμόσουν leaderboards με το GameKit στο παιχνίδι τους, χωρίς να αναγκάζουν τους παίκτες να ανοίξουν ένα ξεχωριστό app μόνο για να δουν τα αποτελέσματα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.