Εδώ και αρκετά χρόνια γνωρίζουμε ότι η Apple σκοπίμως επιβράδυνε τα τηλέφωνά της κάθε φορά που ένα καινούργιο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, παραδέχθηκε ότι όντως κάτι τέτοιο ίσχυε. Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει στη Γαλλική κυβέρνηση 25 εκατομμύρια ευρώ ως πρόστιμα, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη από καταγγελίες iPhone χρηστών πως δεν ενημερώθηκαν ότι τα iOS updates 10.2.1 και 11.2 θα έκαναν τις παλαιότερες συσκευές να επιβραδυνθούν.

Οι χρήστες με μειωμένα ως προς τις επιδόσεις iPhones αναγκάστηκαν είτε να αγοράσουν ένα νέο iPhone είτε να αντικαταστήσουν την μπαταρία. Η Apple τελικά παραδέχθηκε ότι επιβράδυνε τις επιδόσεις των παλαιότερων iPhones σε μια προσπάθεια να εξισσοροπήσει την κατάσταση από την φθορά της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους χρήστες, δίχως να τους ενημερώνει με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στην έντονη κριτική αυτών.

Ως αποτέλεσμα,  η εταιρεία έριξε την τιμή αντικατάστασης των μπαταριών από τα 79 στα 29 δολάρια για κάποια παλαιότερα iPhones, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 6 και iPhone 6s. Και σήμερα ακολουθεί την ίδια τακτική, αλλά πλέον το ξεκαθαρίζει αν ένα τηλέφωνο χρειάζεται να γίνει throttle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.