Οι περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή τη στιγμή, δείχνουν ότι το επερχόμενο Galaxy S23 Ultra θα διαθέτει για πρώτη φορά 200MP κάμερα, ενώ τα υπόλοιπα specs θα παραμείνουν τα ίδια. Ωστόσο, υπάρχει μια ελπίδα η Samsung να φέρει αλλαγές στην telephoto κάμερα για καλύτερα σταθεροποιημένες φωτογραφίες.

Galaxy S23 Ultra : sensor shift stabilization

Μια πατέντα της Samsung η οποία φέρει τον τίτλο ‘Camera Module Including Image Stabilization Assembly, And Electronic Device Including Same’ και δημοσιεύθηκε από το WIPO μιλά για μια κάμερα με sensor-shift stabilization. Η τεχνολογία sensor-shift stabilization είναι μια τεχνολογία η οποία βοηθά στην εξάλειψη της θόλωσης που πρκαλούν οι μικροκινήσεις. Έχει έρθει στα smartphones από τις DSLR.

Η Samsung αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί optical image stabilization. Για πρώτη φορά το 2021 είναι γίνει γνωστό ότι η Samsung ενδιαφέρεται για την τεχνολογία. Η προαναφερθείσα πατέντα μιλά για έναν periscope telephoto φακό με κινούμενο αισθητήρα και σημειώνει ότι προορίζεται όχι μόνο για συμβατικά τηλέφωνα αλλά και σε αναδιπλούμενα όπως και σε rollable συσκευές.

Πάντως η τεχνολογία sensor shift απαιτεί περισσότερο χώρο και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα iPhones έχουν μεγαλύτερο camera bump, με τα renders που είχαν δημοσιευθεί πριν από λίγες ημέρες να μην δείχνουν κάτι τέτοιο.

Αν και εταιρείες σαν την Google βαζίονται στο software περισσότερο, το image stabilization είναι μια περιοχή όπου το hardware κερδίζει ξεκάθαρα έναντι του software.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.