Ο πρώτος 108MP image sensor, ο Samsung Bright HMX, χρησιμοποιήθηκε από την Xiaomi (αυτό ακριβώς σημαίνει το X μετά το HM). Πλέον η Samsung έχει το δικό της 108MP flagship και αυτά χρησιμοποιούν τον HM1 αισθητήρα, ο οποίος φέρει σημαντικές αλλαγές.

Ο μεγάλος  1/1.33” sensor που βρίσκουμε εντός του Samsung galaxy S20 Ultra χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nonacell, τον διάδοχο της Tetracell του 2017. Η Nonacell ενοποιεί 9 γειτονικά pixels  σε ένα μεγάλο 2.4μm pixel. Κάτι τέτοιο αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες απορρόφησης φωτός του Samsung Galaxy S20 Ultra σε σχέση με τους αισθητήρες Tetracell, την προηγούμενη δηλαδή γενιά. Από την άλλη, κάτι τέτοιο μεγεθύνει το  interference του χρώματος μεταξύ των pixels, κάτι που είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχαν τέτοιοι αισθητήρες μέχρι σήμερα. Πάντως η Samsung ισχυρίζεται ότι ο  ISOCELL Plus μπορεί να διατηρήσει αυτό το crosstalk σε χαμηλά επίπεδα.

Η εταιρεία επίσης εξόπλισε τον αισθητήρα με σοβαρό hardware processing. Μπορεί να ελέγξει το ISO διαφορετικών groups των pixels, επιτρέποντας one shot HDR (κάτι τέτοιο κάνει και τα previews των φωτογραφιών πολύ πιο ακριβή).

Το hardware μπορεί επίσης να προσφέρει ως 3x lossless zoom – ξεκινώντας από τα 108MP, μπορεί να δημιουργήσει 12MP φωτογραφίες σε 3x μεγέθυνση χωρίς upscaling ( όλα αυτά συμβαίνουν πριν τα δεδομένα εικόνας καν φύγουν από τον αισθητήρα για τον ISP). Τέλος, ο HM1 όπως έχουμε ήδη αναφέρει, προσφέρει 8K video στα 24fps.

Πολύ σύντομα θα έχουμε τις νέες συσκευές της Samsung στο εργαστήριο του techmaniacs.gr για την αναλυτική τους παρουσίαση. Stay Tuned.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.