Το Samsung Galaxy S4 πιάστηκε να “κλέβει” στα benchmarks, και όπως είναι λογικό, μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά και για το Galaxy Note 3. Χάρη στις δοκιμές του Ars Technica έχουμε πλέον επιβεβαίωση πως συμβαίνει το ίδιο πράγμα και στο Galaxy Note 3!
To Galaxy Note 3 δοκιμάστηκε δίπλα στο LG G2, και βγήκε αρκετά πιο μπροστά παρά το γεγονός πως το εσωτερικό τους είναι ίδιο.
Σύμφωνα με ένα CPU Monitor, το Ars Technica είναι πως σε συγκεκριμένα benchmarks η CPU μπαίνει σε 100% χρήση με τους πυρήνες να τρέχουν 100% όλη την ώρα, ενώ όταν δεν τρέχει benchmark, οι ανενεργές εφαρμογές κλείνουν τους τρείς πυρήνες και κρατάνε τον 4ο στα 300Mhz.
Το τεστ έγινε στο GeekBench 3, με την αναγνώριση από το σύστημα να γίνεται με βάση το όνομα της εφαρμογής. Το Ars Technica άλλαξε το ονομα της εφαρμογής, και στο CPU Monitor είδαμε να κλείνουν οι 3 πυρήνες όταν ήταν idle, και τον 4ο πυρήνα να τρέχει στα 300Mhz. Η λίστα με τα Benchmarks περιλαμβάνει το GFXBench, Benchmark Pi, Linpack, Quadrant, Antutu και άλλα δημοφιλή μετροπρογράμματα (Ναι! έτσι λέγεται το benchmark στα ελληνικά 😀 )
Η διαφορά στις επιδόσεις στο GeekBench έφτασε το 20%, ενώ στο Linpack είδαν μέχρι και 50% αύξηση. Χωρίς το Boost τα σκορ είναι κοντά σε αυτά του LG G2. Πάντως το Galaxy Note 3 έχει διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με το G2 αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε τα Benchmarks.
Ο πηγαίος κώδικάς στο Note 3 αναφέρει επίσης και “LCD frame rate adjustment” οπότε ενδέχεται και η GPU να κάνει ένα μικρό overclocking όταν τρέχουμε Benchmarks.
Για να λέμε του στραβού το δίκιο όμως, εκτός από Benchmarks το ίδιο συμβαίνει και σε κάποια παιχνίδια, οπότε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν είναι για να “κλέψει” τα αποτελέσματα αλλά μιλάμε καθαρά για μόντες των μηχανικών της εταιρίας, για καλύτερες επιδόσεις και στην καθημερινότητα. Άλλωστε το να παίρνεις ένα chipset και να το κάνεις δυνατότερο με κάποιο τρόπο σε συγκεκριμένες λειτουργίες, τότε μόνο κακό δεν είναι!
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.