Δεν αντέξαμε δυστυχώς και το παραγγείλαμε. Έχουν καταργήσει τα τέλη ενεργοποίησης όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας και πλέον ζητά μόλις 20 ευρώ για να ξεκινήσει η αποστολή που είναι τα έξοδα αποστολής του εξοπλισμού. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ισχύουν μόνο για την ενοικίαση του εξοπλισμού με το Gen 2 πιάτο που είναι μια καλή αρχή για κάποιον που δεν έχει να επενδύσει χρήματα στον εξοπλισμό. Το μηνιαίο κόστος μόλις το παραλάβεις είναι στα 55 ευρώ.

Αυτή η συνεχής ενόχληση δείγμα καρκίνου του εγκεφάλου

Παράλληλα με την ενοικίαση που κάναμε, άνοιξε ο λογαριασμός και έχουμε λίγα περισσότερα στοιχεία να μεταφέρουμε και σε εσάς. Συγκεκριμένα, από ό,τι έχουμε καταλάβει το πακέτο δεν περιλαμβάνει προσαρμογέα Ethernet. Ο προσαρμογέας Ethernet είναι αυτός που θα σου επιτρέψει να συνδέσεις ενσύρματα με Ethernet τις συσκευές σου με το Starlink για ακόμη καλύτερες ταχύτητες, να μην έχεις δηλαδή μια πρόσθετη καθυστέρηση μέσω WiFi. Κοστίζει 40 ευρώ και τον αγοράζεις μέσω της Starlink.

Αυτή τη στιγμή με Cosmote Gigamax Unlimited έχουμε σταθερά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε τουριστικό χωριό 130Mbps download και 30-40Mbps Upload. Οι ταχύτητες που αναφέρει το Starlink στη διαθεσιμότητα είναι ως 275Mbps δεν υπάρχει καμιά σύγκριση. Έχουμε κουραστεί να ψάχνουμε συνεχώς modem που να παίζει καλά με 4G ή 5G. Άλλωστε ένα καλό 5G κοστίζει όσο και ο εξοπλισμός του Starlink σε περίπτωση αγοράς. Ενώ βρισκόμενοι και στο τέλος του συμβολαίου της Cosmote δεν μπορούμε να είμαστε ξεκρέμαστοι αν η εταιρεία επιλέξει να κόψει εντελώς τις Extra SIM και στα παλιά συμβόλαια. Ήδη τις έχει αυξήσει και για υπάρχοντα συμβόλαια στα 5 ευρώ.

Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να το δοκιμάσεις αν είσαι ακόμη σε χαλκό, πόσο μάλλον τώρα που ζητά μόλις 20 ευρώ για να ξεκινήσεις. Όταν θα σου έρθει ο εξοπλισμός θα δημιουργηθεί τιμολόγιο στο λογαριασμό σου στη Starlink για να το πληρώσεις και να ενεργοποιηθεί. Αξίζει ακόμη και με 4G δεδομένα αν είσαι, αν και δεν μπορούμε προς το παρόν να εκφέρουμε άποψη για το ping ή για λειτουργίες τύπου online gaming, Geforce Now, Bousteroid κτλπ.  Δεν κάνουμε σε καμιά περίπτωση διαφήμιση, ούτε πληρωθήκαμε για να γράψουμε το άρθρο.

Εντός 30 ημερών αν δεν είσαι ικανοποιημένος το επιστρέφεις πίσω και δεν υπάρχει κάποια άλλη χρέωση, ενώ δεν χρεώνεται και η υπηρεσία. Και δεν έχεις και συμβόλαια, και καμιά δέσμευση.

Χάρτης διαθεσιμότητας και Ταχυτήτων – Starlink/map  – Εν ολίγοις είναι διαθέσιμο σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά της.

Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ

Starlink

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό που δεν έχετε πει είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα διότι η starlink τα απαγορεύει, πχ download από torrent, stremio κτλ. Υπάρχουν περιορισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.