Σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners LLC (CIRP), το ποσοστό των χρηστών Android που μεταπηδούν σε iPhone παρέμεινε σε ένα αρκετά στενό εύρος τα τελευταία χρόνια από 11% έως 15%. Από το 2019 έως το 2023, το ποσοστό των αγοραστών iPhone που άλλαξαν από Android σε iOS είχε ως εξής:

  • 2019 – 13%
  • 2020 – 11%
  • 2021 – 11%
  • 2022 – 15%
  • 2023 – 13%

Η CIRP ανέφερε σε έκθεση της ότι οι χρήστες Android που μεταπηδούν στο iPhone είναι άνδρες και κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τους υπάρχοντες χρήστες iPhone. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αγοραστές iPhone αλλάζουν σε ένα παλαιότερο μοντέλο για να εξοικονομήσουν χρήματα, αν και ένα εκπληκτικό ποσοστό θα αγοράσει το τελευταίο μοντέλο Pro ή Pro Max.

Για τους 12 μήνες που έληξαν τον Δεκέμβριο του 2023, το 29% των χρηστών Android που άλλαξαν iPhone αγόρασαν τα μοντέλα iPhone SE 3, iPhone 12 και iPhone 13/iPhone 13 mini. Αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το ποσοστό των κατόχων iPhone που αναβάθμισαν σε ένα από αυτά τα μοντέλα ήταν χαμηλότερο, 21%, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του 2023, ενώ το 51% των ατόμων που άλλαξαν από το Android αγόρασαν ένα μοντέλο της σειράς iPhone 14 (αυτή η σειρά ήταν η πιο πρόσφατη διαθέσιμη για το 75% του 2023), το 56% όσων αναβάθμισαν το iPhone τους κατέληξαν στα μοντέλα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Android to iPhone

Η CIRP ανακάλυψε ότι το 37% των χρηστών που προήλθαν από το Android αγόρασαν ένα μοντέλο της σειράς iPhone 14 ή iPhone 15 Pro, ενώ ο αριθμός των χρηστών iPhone που αναβάθμισαν σε ένα από αυτά τα μοντέλα ήταν 43%.

Γιατί, λοιπόν, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone συνήθως ξεκινούν με ένα από τα τηλέφωνα χαμηλότερης τιμής; Η CIRP δηλώνει ότι ένας λόγος μπορεί να είναι πως πολλοί από αυτούς προέρχονται από τηλέφωνα Android χαμηλότερης τιμής και ότι τα παλαιά και μη iPhone Pro μοντέλα ταιριάζουν στον προϋπολογισμό τους. Βγάζει νόημα.

Επιπλέον, η CIRP λέει ότι οι χρήστες που αλλάζουν από το Android μπορεί να μην αισθάνονται την ανάγκη να αγοράσουν το πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone με όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Για αυτούς τους νέους χρήστες iPhone, “η είσοδος στο περιορισμένο οικοσύστημα, η χρήση του iMessage και του FaceTime, και ίσως η σύζευξη του τηλεφώνου με τα AirPods είναι αρκετά”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.