Το Παρίσι είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης και είναι δεδομένο πως όταν βρεθείς εκεί, θα βγάλεις πολλές και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Εμείς βρεθήκαμε στην πόλη του φωτός, για την μεγάλη ανακοίνωση του Huawei P30 Pro και τον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαμε διαθέσιμο, βγήκαμε για να φωτογραφίσουμε το Παρίσι. Οι φωτογραφίες μας είναι τόσο βραδυνές όσο και σε πολύ καλές συνθήκες φωτισμού, ώστε να δούμε και την συμπεριφορά της συσκευές σε όλες τις συνθήκες. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω, για να πάρετε μια γεύση από το τι είναι ικανή να κάνει η κάμερα του Huawei P30 Pro.

Βράδυ (πύργος του Άιφελ και Τροκαντερό)

Ο Πύργος του Άιφελ είναι φυσικά το πιο εμβληματικό μνημείο του Παρισιού και φυσικά το πρώτο που επισκεφτήκαμε μόλις πήραμε την συσκευή στα χέρια μας. Η νυχτερινή λήψη είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το Mate 20 Pro, ενώ πλέον έχουμε αρκετά περισσότερη λεπτομέρεια με ικανή μείωση στον θόρυβο.

Ανεβαίνοντας στο Τροκαντερό, είχαμε μια πιο πλήρη εικόνα του Πύργου, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο. Μας έκανε τρομερή εντύπωση πως η συσκευή κατάφερε να φωτίσει πολύ καλά τον χώρο μπροστά μας, παρά το γεγονός ότι είχαμε τον πολύ φωτεινό Πύργο του Άιφελ, πίσω.

Γυρίζοντας από την αντίθετη κατεύθυνση, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλες τις σκάλες του zoom και μάλιστα σε χαμηλό φωτισμό! Τα αποτελέσματα μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, ενώ οι συνάδελφοι που ήταν μαζί μου, αναφώνησαν! “Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό, μας κάνει πλάκα η Huawei!”, αφού τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν ευχάριστα. Μάλιστα όταν βάλαμε δίπλα του άλλες ναυαρχίδες που είχαμε μαζί, η διαφορά ήταν χαοτική!

Και μια φωτογραφία την παρέα που είχα στην εξόρμηση! Είναι εντυπωσιακό, το πώς το θέμα είναι τόσο καλά φωτισμένο, με τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ στο φόντο. Το Bokeh είναι υποδειγματικό και φαίνεται αρκετά φυσικό!

Πρωινά γυρίσματα στο La Défense

Το πρωί πήραμε το πρωινό μας και αμέσως τρέξαμε να μαζέψουμε τα πράγματά μας, ώστε να τα παραδώσουμε στην αποθήκη του ξενοδοχείου, αφού έπρεπε να κάνουμε check out.

Όταν ήμασταν έτοιμοι, κατευθυνθήκαμε προς το La Défense που είναι και το η μεγαλή επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού. Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, παλαιότερα ήταν μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή, οπότε ο Μιτεράν αποφάσισε να φέρει όλες τις επιχειρήσεις σε αυτό το σημείο, ώστε να αναπτυχθεί. Έτσι πλέον το La Défense είναι γεμάτο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, ενώ έχουμε και την νέα μεγάλη Αψίδα του La Défense, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να τραβήξουμε μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες και να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες της κάμερας σε αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Στις παραπάνω φωτογραφίες έχουμε μια λήψη που μας εντυπωσίασε, κυρίως λόγω της αρκετής λεπτομέρειας στο 5X ζουμ. Παρά το γεγονός πως έχουμε ψηφιακό ζουμ, μπορούμε να δούμε καθαρά τα κείμενα και δεν έχουμε τα επίπεδα παραμόρφωσης που θα περιμέναμε.

Η ώρα που έπρεπε να επιστρέψουμε για να ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο πλησίαζε και είπαμε να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην Sacré-Cœur Basilica και φυσικά την Μονμάρτρη που βρίσκεται ακριβώς πίσω της. Εκεί θα μπορούσαμε να φωτογραφίσουμε την εκκλησία, αλλά και όλο το Παρίσι από ψηλά, ενώ και ο ναός μέσα προσφέρεται για πολύ καλές φωτογραφίες. Στην είσοδο του ναού είχαμε μια έκπληξη, καθώς ένα νιόπαντρο ζευγάρι έκανε την φωτογράφιση του.

Στις φωτογραφίες έχουμε πολύ λεπτομέρεια, ακόμα και σε τόσο μεγάλο ζουμ, κάτι που δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει.

Στα βασικά όμως, συνεχίσαμε με φωτογραφίες του ναού, από τον υπερευρυγώνιο φακό, που μας έδωσε πολύ καλή ποιότητα, αφού μπορούμε να διαβάσουμε μέχρι και τα γράμματα στην πρόσοψη του ναού, αν πάμε την φωτογραφία σε 100% crop.Μέσα στον ναό ο φωτισμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, όμως αυτό δεν φάνηκε να πτοεί την κάμερα του Huawei P30 Pro, που με το night mode μας φώτισε τον χώρο και μας έδωσε πολύ καλή ποιότητα. Ακόμα και με zoom μέσα στον ναό, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και άριστη χρωματική απόδοση.

Με γοργό βήμα αναχωρήσαμε από την Sacré-Cœur και επισκεφτήκαμε ένα από τα πιο μποέμικα σημεία του Παρισιού, την Μονμάρτρη! Στα 10 λεπτά που είχαμε διαθέσιμα, αποφάσισα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες δρόμου, με την συσκευή να με εκπλήσσει πολύ ευχάριστα. Το ζουμ πάντα βοηθάει να πλησιάσεις παραπάνω το θέμα και να πετύχεις το κάδρο που θέλεις, όμως και οι ευρυγώνιες λήψεις είναι απαραίτητες σε τέτοιου είδους φωτογραφήσεις. Η κάμερα μας έδωσε πολύ καλές φωτογραφίες, με πολύ όμορφα χρώματα και πολύ μεγάλο δυναμικό εύρος! Φυσικά κάναμε και λήψεις σε ασπρόμαυρο, που η Huawei έχει καλή παράδοση και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε για το περπάτημα εκείνης της μέρας, αφού είχαμε πολύ καλό contrast και άριστη τονικότητα.

Δυστυχώς ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος στο Παρίσι και έπρεπε να φύγουμε τρέχοντας για το αεροδρόμιο! Το σίγουρο είναι πως το Huawei P30 Pro θα έρθει μαζί μου και στο επόμενο ταξίδι, αφού μας έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα, σε μια συσκευή που χωράει στην τσέπη μας, ενώ μας έδωσε ατελείωτη αυτονομία, από την πρώτη φόρτιση!

Πολύ σύντομα έρχεται και το αναλυτικό hands on review με περισσότερα δείγματα από την κάμερα και φυσικά ανάλυση σε όλες τις πτυχές τις συσκευής! Μείνετε συντονισμένοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.