Διέρρευσαν φωτογραφίες των iPhone 16 Pro και Pixel 9 Pro, που συγκρίνουν το μέγεθός τους. Οι λεπτομέρειες είναι λίγο πολύ γνωστές, καθώς έχουν υπάρξει δεκάδες διαρροές για τις δύο συσκευές, που δεν αφήνουν πολλά στην φαντασία. Αυτό που βλέπουμε όμως και φαίνεται να έχει αρχίσει να ξεφεύγει είναι πως οι νησίδες των καμερών έχει αρχίσει να γίνει τεράστια, προσθέτοντας στο συνολικό πάχος της συσκευής.

Οι προκάτοχοί τους είχαν ήδη μεγάλη προεξοχή για τις κάμερες, όμως τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες και με αρκετή διαφορά. Μακάρι να υπήρχε ένας έξυπνος τρόπος να μειωθεί το μέγεθος του φακού όταν η κάμερα είναι κλειστή και να ανοίγει όταν την χρειαζόμαστε. Κάτι τέτοιο συνέβαινε στις παλιές φωτογραφίες μηχανές, όμως σε ένα κινητό είναι αρκετά πιο δύσκολο να υλοποιηθεί, ιδιαίτερα χωρίς τεράστια αύξηση στο πάχος τους σώματος.

Με τους αισθητήρες των κινητών να μεγαλώνουν, η ανάγκη για μεγαλύτερους φακούς είναι δεδομένη. Όμως υπάρχει λύση και την έχει ήδη δώσει η Huawei. Και πριν αρχίσουν τα σχόλια πως γράφουμε αυτό το άρθρο γιατί είμαι Huawei Fanboys, σκεφτείτε πριν το πείτε. Είτε λέγεται Xiaomi 14 Ultra, Είτε iPhone 16 Pro, είτε οτιδήποτε, πόσες φορές έχετε δει στο διαδίκτυο κινητά που παρομοιάζονται με μάτια κουζίνας ή που δουλεύουν το μέγεθος των καμερών; Πόσες φορές έχετε μοιραστεί τέτοιες φωτογραφίες με τους φίλους σας, γιατί και εσείς πιστεύεται πως το πράγμα κάπου ξέφυγε στα μεγέθη;

Dummy iPhone 16 Pro Max δίπλα στο iPhone 15 Pro Max (αριστερά), Pixel 9 Pro δίπλα στο iPhone 15 Pro (μέση), Xiaomi 14 Ultra (δεξιά).

Έχοντας εδώ ένα Pura 70 Ultra, μπορώ να πω πως η υλοποίηση της κάμερας, που επεκτείνεται όταν ανοίγουμε την εφαρμογή, είναι με διαφορά η πιο βολική, χωρίς να δημιουργεί πολύ μεγάλο εξόγκωμα στην πλάτη της συσκευής και παράλληλα έχει τον μέγεθος που χρειάζεται ο φακός για να καλύψει τις ανάγκες του αισθητήρα 1 ίντσας.

Θα μου πείτε, ένα κινητό δεν είναι μόνο η κάμερα και φυσικά θα έχετε δίκιο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μόνο για τις συσκευές που επικεντρώνονται στην φωτογραφία. Ποια ναυαρχίδα δεν το κάνει αυτό όμως; Αρκεί να δείτε πόσο χρόνο σπαταλάνε από την παρουσίαση για να μας δείξουν πόσο καλή είναι η κάμερα κάθε συσκευής. Κακά τα ψέματα, όλοι τραβάμε φωτογραφίες και όλοι θέλουμε μια καλή κάμερα για αυτό τον σκοπό. Όταν φτάνουμε σε συσκευές που κοστίζουν €1500, οι απαιτήσεις αλλάζουν δραματικά και θέλεις να έχεις επιδόσεις, φωτογραφικές ικανότητες, οθονάρα και φυσικά πολύ καλό και βολικό σχεδιασμό.

Δεν θα σας πω πηγαίνετε να αγοράσετε τώρα το Huawei Pura 70 Ultra, γιατί είναι ένα κινητό καθαρά για αυτούς που θέλουν μια τρομερά δυνατή κάμερα και μπορούν να κάνουν πατέντες για να περάσουν Google Services ή για αυτούς που δεν θέλουν Google Services.

Φωτιά τα πράσινα τιμολόγια!

Αυτό που θέλω όμως να πω είναι πως γίνεται να έχουμε τέτοια καινοτομία από μια εταιρία που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη και να μην την έχουμε από την Apple, την Google, την Xiaomi  ή και την Samsung. Και οι 4 εταιρίες έχουν ναυαρχίδες που σχεδιαστικά είναι σχεδόν ίδιες με τις περσινές. Αυτό από μόνο του είναι ένας από τους λόγους που τα smartphones έχουν χάσει τον ενθουσιασμό που είχαν παλαιότερα.

Μήπως όλες οι εταιρίες θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Huawei και να αρχίσουν πάλι την καινοτομία; Το λίγο πιο δυνατό από το ήδη πάρα πολύ δυνατό περσινό chipset και το λίγο πιο φωτεινή οθόνη, δεν είναι αρκετό για να ενθουσιάσει τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν ανεβάζει μια εταιρία τιμές για να προσφέρει τον ίδιο σχεδιασμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.