Η TCL είναι γνωστή για τα απίστευτα τρελά concepts τα οποία παρουσιάζει. Νωρίτερα φέτος είχε παρουσιάζει το Fold n Roll, το οποίο συνδύαζε τεχνολογία αναδιπλούμενης και rollable οθόνης σε ένα smartphone. Πλέον δημοσιεύεται το πρώτο video αυτού του θαύματος της τεχνολογίας.

 

Η εξέλιξη του εν λόγω design είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της DTC 2021 στη Κίνα και αποθανατίστηκε σε ένα video που δημοσιεύεται από το Fold Universe. Το concept smartphone συνδυάζει το σύνηθες σύστημα αναδίπλωσης που έχουμε δει σε πλήθος αναδιπλούμενων μέχρι σήμερα, ωστόσο η οθόνη τυλίγεται από την αριστερή πλευρά της συσκευής, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο video.

Προς το παρόν τα χαρακτηριστικά είναι άγνωστα, ωστόσο σύμφωνα με το Device Specifications η εταιρεία εργάζεται σε μια οθόνη με HDR 1000 support, peak brightness που αγγίζει τα 1.000 nits και ανάλυση 5,120 x 1,440  όταν επεκτείνεται πλήρως, με τα refresh rates να κυμαίνονται μεταξύ 48Hz – 240Hz.

Το εν λόγω concept παρουσιάζει μια εντυπωσιακή τεχνολογία που θα επέτρεπε στην TCL να προσφέρει περισσότερο χώρο οθόνης σε ένα smartphone σχετικά κανονικού μεγέθους. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα και η αφθονία των κινούμενων μερών εισάγουν αναμφίβολα περισσότερα σημεία υποψήφια για αστοχία. Δεν είναι σαφές επίσης πόσο θα κόστιζε η υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.