Το επόμενο μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα που θα απογειώσει τα κινητά όπως τα ξέρουμε μέχρι σήμερα, είναι πιθανότατα η εύκαμπτη οθόνη. Οι δύο κορυφαίοι OEMs του Android αυτή τη στιγμή, η Samsung και η LG, βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να γίνουν οι πρώτες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά την πρώτη συσκευή με εύκαμπτη οθόνη. Δεν υπάρχει τελικό προϊόν ακόμα, οπότε προσπαθούν να νικήσουν στα σημεία η μια την άλλη.

εύκαμπτη οθόνη

Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung επιβεβαίωσε επίσημα, την ύπαρξη ενός Smartphone με κυρτή οθόνη, που ίσως να είναι μια Limited edition του Galaxy Note 3, και θα λανσαριστεί τον Οκτώβρη. Σήμερα σε ένα meeting με ρεπόρτερ, σχετικά με τα αποτελέσματα του τρίτου Q3 2013, o CEO της Samsung Electronicsμ ξεκαθάρισε πως θα ανακοινωθεί νέα συσκευή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η LG θέλει κολασμένα να μας δείξει πως έχει την δικιά της υλοποίηση μιας εύκαμπτης οθόνης σε smartphone, σχεδόν έτοιμη. Μάλιστα έχουν διαρρεύσει κάποια χαρακτηριστικά στο ZD Net. Νέο Smartphone της LG θα έχει κυρτή οθόνη, και ονομάζεται, είτε Ζ ή Ζ1 (δεν ξέρουμε τι θα πει η Sony για αυτό) θέλοντας να τονίσει το διαφορετικό σχήμα της συσκευής.

Τo LG Z (αν λέγεται έτσι) είναι ήδη στην παραγωγή, με κυκλοφορία μέσα στον Οκτώβριο.

flexible-oled εύκαμπτη οθόνη

Ούτε η υλοποίηση της Samsung (που φημολογείται πως θα λέγεται Galaxy Note 3 Active), ούτε το LG Z θα έχουν οθόνη που θα λυγίζει προς το παρόν, καθώς οι μπαταρίες και οι πλακέτες θα πρέπει να ακολουθούν την οθόνη. Θα κάνουν όμως χρήση των άλλων ιδιοτήτων αυτής της τεχνολογίας, δηλαδή ακόμα μικρότερα Bezels, ενώ θα είναι άθραυστες, δημιουργώντας έτσι συσκευές που θα αντέχουν περισσότερο στις φθορές..

Και οι 2 συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό, καθώς καμία από τις δύο εταιρίες, δεν είναι σε θέση να παράγει μεγάλο αριθμό σε εύκαμπτες OLED για να καλύψουν την ζήτηση.

Πηγές (1) , (2)

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.