Νωρίς αυτόν τον χρόνο είδαμε 2 Κορεάτικες εταιρίες την LG και τη Samsung να βγάζουν τις πρώτες εύκαμπτες οθόνες. H Samsung ήταν πρώτη στις κινητές συσκευές βγάζοντας το Galaxy Round, αλλά δεν το μπορούσες να το βρεις εύκολα εκτός Κορέας. Από την άλλη η LG παρουσίασε το G Flex ένα μήνα μετά την παρουσίαση του Round, διαθέτοντας το παγκοσμίως.

samsung-galaxy-round-merknaam

Ωστόσο όπως ξέρουμε αυτές οι συσκευές δεν διαθέτουν “πραγματικές” εύκαμπτες οθόνες. Όμως φαίνεται να πλησιάζει η ώρα και γι’αύτο. Ο Kim Yun-hi, επικεφαλής στην ερευνητική ομάδα και καθηγητής χημείας στο Gyeongsang National University πιστεύει ότι η συσκευές που θα μπορούν να διπλωθούν και να “μαζεύονται” θα γίνουν ευρέως διαθέσιμες τον επόμενο χρόνο. Ο Kim Yun-hi επίσης μας είπε ότι η The Korea Herald περιμένει σε κάνα δυο χρονιά τα γυαλιά της Google και το Smartwatch της Samsung να εφοδιάζονται με πλήρως εύκαμπτες οθόνες.

flex-oled

Οι προσδοκίες του καθηγητή βασίζονται στο ότι ερευνητές έχουν πλέον αναπτύξει οργανικά πολυμερή όπου θα βοηθήσουν στο να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς της υπάρχουσας τεχνολογίας. “ Οι τωρινές οθόνες δεν θα έπρεπε να λέγονται εύκαμπτες γιατί είναι απλά κανονικές οθόνες που τις έχουν κάνει έτσι με την βια”.

 

Οι κορεάτες ερευνητές πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα πολυμερή είναι φθηνότερα και πολύ πιο ευέλικτα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής ερευνητής δέχεται προτάσεις από διάφορες εταιρίες χημικών και από κατασκευαστές OLED οθονών που αναζητούν καινούριες τεχνολογίες.

Απ ότι φαίνεται είμαστε στην αρχή μιας τελείως νέας εποχής για οθόνες πέρα απ τη φαντασία μας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.