Πριν 5 χρόνια, στις 6 Οκτωβρίου, η Google με την Verizon διοργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου. Σε αυτή μίλησαν ο CEO της Google, Eric Schmidt και ο CEO της Verizon Lowel McAdams. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Verizon δεν είχε κάποια συσκευή Android στο οπλοστάσιό της, αλλά τότε δεν κυκλοφορούσαν ευρέως συσκευές με το λειτουργικό της Google, πέρα από το HTC Dream (ή T-Mobile G1), που ήταν κυρίως συσκευή για προγραμματιστές της πλατφόρμας που μόλις έκανε την εμφάνισή της.

android_wallpaper_by_benjamin_warth-d4l6kv2

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ανακοινώθηκε από την Verizon πως θα κυκλοφορούσε τις δύο πρώτες Android συσκευές της μέσα στο 2009 και πως θα συνέχιζε να κυκλοφορεί συσκευές Android τα επόμενα χρόνια.  Οι συσκευές θα ερχόντουσαν με προεγκατεστημένο λογισμικό της Verizon, της Google, αλλά και τρίτων προγραμματιστών. Κανείς δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται, εκτός από μερικούς “Techmaniacs” της εποχής, αλλά κοιτούσαμε την αρχή της επανάστασης στην κινητή τηλεφωνία, μετά το πρώτο iPhone.

Τελικά η Verizon κυκλοφόρησε, στις 5 Νοεμβρίου, τις πρώτες συσκευές, που ήταν το Motorola DROID και το HTC DROID Eris, με το δεύτερο να είναι ουσιαστικά το HTC Dream. Τότε ο τύπος έγραφε για την τεράστια οθόνη των 3.7 ιντσών που είχε το Motorola DROID!

z1 z2

Σε αυτές τις συσκευές στράφηκαν όσοι δεν μπορούσαν να αγοράσουν το iPhone 3GS και ήθελαν μια high end συσκευή, που θα μπορούσε να κάνει όλα όσα δεν μπορούσε να κάνει το iPhone. Η εταιρίες φρόντισαν να τονίσουν τις δυνατότητες των συσκευών, που δεν διέθετε το iPhone, μέσα από ένα διαφημιστικό βίντεο. Πολλά από τα οποία δεν κάνει ακόμα και σήμερα το iPhone 6!!!

 Αν και το Motorola DROID ήταν στην αγορά μόνο για δύο μήνες, απέσπασε τον τίτλο Συσκευή της Χρονιάς, από το περιοδικό TIME! Η πλατφόρμα του Android μόλις ξεκινούσε να κατακτά τον κόσμο και να γίνεται η κυρίαρχη πλατφόρμα, διαψεύδοντας όσους έλεγαν πως δεν θα πετύχει, γιατί ήταν πολύ… ανοιχτό…

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ειναι αδιανοητο. πριν πεντε χρονια υπηρχε το τιποτα και τωρα δε ξερεις τι να πρωτοδεις!!!

    5 χρονια τοσο συμπυκνωμενα σε πληροφορια και ταχυτητα που ισοδυναμουν με 20-30!

    η ιδια εφαρμογη θεωρεια της σχετικοτητας στην καθημερινοτητα!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.