Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του Ubuntu! Η Canonical ανακοίνωσε ότι η Meizu και η bq θα αρχίσουν να παράγουν και να πουλάνε Ubuntu smartphones πριν το τέλος του έτους, ενώ το Engadget  μας πληροφορεί οτι η Canonical υπόσχεται πως δύο “μεγάλα ονόματα” στον χώρο της κινητής θα αρχίσουν να παράγουν Ubuntu phones μέσα στο 2015. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως, αν και  δεν ήταν καθόλου απίθανο να στοχεύουν σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου το λειτουργικό θα μπορεί να σταθεί καλύτερα ανάμεσα στο iOS και το Android. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συσκευές, αλλά είναι πολύ πιθανό να μάθουμε περισσότερα στην MWC 2014 την ερχόμενη εβδομάδα.

ubuntu-touch-13.10-mir_1

Για την ιστορία τώρα, η πρώτη κινητή έκδοση του Ubuntu ανακοινώθηκε πριν απο δύο περίπου χρόνια, ενώ δεν δόθηκε ποτέ στο κοινό για ευρεία χρήση. Το λειτουργικό δόθηκε στους Developers περίπου πριν ενα χρόνο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι η Canonical προσπάθησε, αλλά απέτυχε, να παρουσιάσει μια high-end Ubuntu συσκευή (Ubuntu Edge). Τώρα, μετά την πρώτη αποτυχία και μαθαίνοντας λογικά από τα λάθη της, η Canonical έρχεται να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για το Ubuntu Touch χωρίς να θέλει να μας εντυπωσιάσει με μια “υπερσυσκευή” – όπως είχε χαρακτηριστεί το Edge από πολλούς. Σύμφωνα πάλι με το Engadget, η Canonical έθεσε ως στόχο να έχει τις 50 πιο δημοφιλείς εφαρμογές να τρέχουν στο Ubuntu, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προσωπικά περιμένω το λανσάρισμα μιας Ubuntu συσκευής εδώ και πολύ καιρό, μιας και όντως είναι κάτι που λείπει (η ενοποίηση mobile και σταθερου λειτουργικού). Είναι κάτι που η Apple έχει ανακοινώσει οτι δεν σκοπεύει να κάνει (iOS & OS X δεν θα γίνουν ένα σύμφωνα με τις προθέσεις τις εταιρείας), ενώ η Microsoft κινείται αργά αλλά σταθερά για τη δημιουργία ενός τέτοιου λειτουργικού. Παρόλα αυτά, πιστεύω οτι το Ubuntu έχει μια ξεχωριστή δυναμική, που ίσως το κάνει να ξεχωρίσει.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.