Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του Apple A18 Pro και σήμερα έχουμε μια ανάρτηση του χρήστη Nguyen Phi Hung, με πολύ καλό ιστορικό στις πληροφορίες του. Στην ανάρτηση αναφέρει το σκορ που έχει πετύχει ο επεξεργαστής που θα διαθέτουν τα iPhone 16 Pro και είναι αρκετά δυνατό σκορ.

Συγκεκριμένα, ο Apple A18 Pro σκόραρε 3.500 πόντους στο single core και 8200 multicore test του Geekbench. Το Single Core αποτέλεσμα που πέτυχε, ξεπερνάει και αυτό του Apple M3, που έχουμε στα laptops της εταιρίας. Για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, ο φετινός A17 Pro, πετυχαίνει 2890 στο single και 7145 στο multicore.

Από την άλλη τις περασμένες ημέρες είδαμε αποτελέσματα, που συνοδεύοντας και από screenshots, για τους Snapdragon 8 Gen 4 και Dimensity 9400. τα δύο chipsets δεν ξεπερνούν τον A18 Pro στο single core, όμως έχουν τεράστια διαφορά στο multicore, με τον Snapdragon 8 Gen 4 να φτάνει τους 10.628 πόντους και τον Dimensity 9400 τους 11.739.

Οι επεξεργαστές της Apple συνήθως έχουν δύο πυρήνες επιδόσεων και 4 πυρήνες για εξοικονόμηση μπαταρίας, ενώ από την άλλη η υλοποίηση της Qualcomm και της MediaTek, τώρα που θα είναι στα 3nm, άφησαν τους πυρήνες για εξοικονόμηση ενέργειας και είναι όλοι επιδόσεων.

Dimensity 9400: Περνάει από Geekbench και AnTuTu και κάνει πλάκα στον Snapdragon 8 Gen 4

Ο Hung αναφέρει σε επόμενη ανάρτηση πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για τελικά αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει πως η Apple τώρα ξεκινάει τις δοκιμές του Apple A18 Pro.  Αναφέρει πως οι 3500 πόντοι του Single Core είναι το απόλυτο μέγιστο που μπορεί να φτάσει. Όπως και να έχει, έχουμε αρκετούς μήνες μέχρι να ανακοινωθούν τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, που θα έχουν τον Apple A18. Με την παραμετροποίηση που θα κάνει η Apple, πιθανότατα θα δούμε κάποια βελτίωση στα αποτελέσματα, όμως δύσκολα θα φτάσει αυτά του ανταγωνισμού του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.