Είμαι από εκείνους τους φανατικούς οπαδούς των Windows Phones και, όπως και πολλοί άλλοι, είχαμε τη δυσάρεστη έκπληξη να δούμε την Microsoft να εγκαταλείπει οριστικά την πλατφόρμα, μια πλατφόρμα η οποία σίγουρα είχε δυνατότητες να ανταγωνιστεί το Android, αν δεν γίνονταν κάποια τραγικά λάθη. Την ίδια άποψη έχει και ένας πρώην εργαζόμενος στη Nokia, ο οποίος εργάστηκε τόσο πριν όσο και μετά την εξαγορά της από την Microsoft. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι υπήρχαν πλήθος λόγων που συνετέλεσαν στην αποτυχία της Microsoft, αλλά αυτοί είναι οι βασικότεροι κατά τον ίδιο:

  • Η υποτίμηση της Google. Προφανώς η Apple τότε θεωρούνταν ηγετική δύναμη αλλά η Google ήταν νέα στο χώρο του λειτουργικού, και δεν την λάμβαναν σοβαρά υπόψη. Το Android τότε βρισκόταν ακόμη στα πρώτα του στάδια, αλλά η πραγματική αξία, ήταν τα Google Services. Όταν η Google έκοψε την Microsoft από τα Youtube, Maps, Gmail, έκανε τα Windows Phones να φαίνονται ως κάτι φθηνό.
  • Τα Windows 8. Πριν από τα Windows 8, τα Windows Phones είχαν με το μέρος τους το ενδιαφέρον των χρηστών. Μετά τα Windows 8 (που αποδείχθηκαν ότι δεν ικανοποίησαν κανέναν), οι άνθρωποι συνέδεσαν τις δυο πλατφόρμες μαζί, και τις θεωρούσαν αποτυχία, ως άσχημα προιόντα, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες πίσω από το καθένα ήταν διαφορετικές. Ακόμη και με τα Windows 10, το στίγμα του Metro UI, ποτέ δεν ανέκαμψε.
  • Η φήμη της Microsoft εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν πολύ άσχημη.
  • Αφοσίωση. Μέχρι το 2014, οι άνθρωποι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το iOS και το Android και ακόμη και αν τα Windows Phones είχαν εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο τους έλειπε, δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιήσεις την αλλαγή.

Επιπλέον έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το coding για Windows Phone ήταν πάντα καλύτερο από το Android. To Android Studio ήταν στις πρώτες του ημέρες ακόμη.

Η HP ήταν μια από τις λίγες εταιρείες που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Windows phone παρά το γεγονός ότι δεν είχαν δει σημαντική επιτυχία. Αν και η HP ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξη σε αυτό το χώρο, η Microsoft τελικά εγκατέλειψε την πλατφόρμα των Windows Phone σε μια στιγμή που η εταιρεία ετοίμαζε έναν διάδοχο, στο HP Elite X3. Ο διάδοχος αποκαλούνταν Elite Pro x3. Διέθετε 1080×1920 screen resolution και είχε 4GB RAM, τουλάχιστον 32GB storage, ενώ στο εσωτερικό του τοποθετούνταν ένας Snapdragon 820 MSM8996.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.