Όπως και κάθε παιχνίδι, έτσι και το Fallout 4 μας προσέφερε μερικά Easter Eggs που έχουν να κάνουν με την Ποπ Κουλτούρα της εποχής μας. Είμαι σίγουρη πως πολλές αναφορές σε σύγχρονα γεγονότα, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες (ή ακόμα και άλλα παιχνίδια) τις προσέξατε και μόνοι σας κατά το Playthrough!

Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να φέρουμε στην προσοχή σας τα πιο ιδιαίτερα Easter Eggs! Προσοχή, Spoilers Ahead!

 1. Liberty Prime! Okay, okay, θα μας πείτε πως ο Liberty Prime δεν είναι αποκλειστικότητα του Fallout 4, αφού όποιος έχει παίξει το Fallout 3 δεν γίνεται να έχει ξεχάσει αυτό το όπλο της Brotherhood of Steel! Αλλά σας παρακαλούμε, με αυτή την αναφορά απλά σας εισάγουμε στον κυκεώνα από αναφορές στη σύγχρονη Pop Culture, ώστε να μην πέσετε στα βαθιά με την μια! Και τι είναι καλύτερο από τον Optimus Prime… τον Libery Prime ήθελα να πω…
  liberty_prime_chalk_blueprint_fallout 4
 2. Daredevil και Nick Furry! Πως; Δεν είδατε καμία αναφορά σε ήρωες της Marvel; Τότε προφανώς δεν καταφέρατε να χακάρετε τον υπολογιστή που βρίσκεται δίπλα στο ασανσέρ μέσα στο Gwinnett Brewery! Γιατί αν τα είχατε καταφέρει θα βλέπατε ολοκάθαρα τα ονόματα Samuels, J και McMurdoc, σαφείς αναφορές στον Samuel Jackson και τον Matt Murdock!
 3. Commodore 64! Καταλαβαίνω, κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε καν σε τι αναφέρομαι (αναφέρομαι σε υπολογιστή που υπήρχε σε κάθε σπίτι που σεβόταν τον εαυτό του κατά τη δεκαετία 80-90), αλλά οι υπόλοιποι σίγουρα γελάσατε όταν είδατε την οθόνη του  Pip-Boy 3000 Mark IV την στιγμή που έκανε boot-up!Fallout 4_Pip-Boy_Mark_IV_system_specs

   

 4. Ιούλιος Βερν! Ένα πολύ εμφανές reference στον Ιούλιο Βερν και το έργο του είναι η αποστολή 20 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα! Εδώ δεν χρειάζονται καν επεξηγήσεις!
 5. Back to the Future! Ο Codsworth, ο ρομποτικός σύντροφος που κοντεύει να πέσει σε κατάθλιψη, αναφέρει τα ονόματα Marty και McFly, τους γνωστούς ήρωες της αγαπημένης ταινίας!
 6. Star Trek! O Knight Captain Cade, γιατρός της αδελφότητας, συχνά λέει τη φράση ‘Please state the nature of your medical emergency’, γνωστή από το ολογραφικό ιατρικό σύστημα του Star Trek Voyager! Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας για το Voyager, απλά προχωρήστε στο επόμενο reference, παρακαλώ!
  fallout 4 voyager
 7. Edgar Allan Poe! Όταν ο παίκτης μας ανακαλύπτει νεκρό τον General McGann, θα παρατηρήσετε πως δίπλα του βρίσκεται ένα κασόνι με κρασιά Amontillado, αναφορά στην ιστορία του Poe “The Cask of Amontillado”!
 8. Sons of Anarchy! Στο υπόγειο του BADTFL Regional Office, χακάροντας τον υπολογιστή και ψάχνοντας για τον “Prisoner 4CA8712”, θα ανακαλύψετε στα χαρακτηριστικά του κρατουμένου τη γνωστή μορφή του χαρακτήρα της σειράς Opie Winston!fallout 4 opie

   

 9. Call of Duty! Σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Waldon Pond, ο παίκτης μας θα εντοπίσει σε ένα ράφι ένα παιχνίδι, το γνωστό μαϊμουδάκι με κύμβαλα από το Call of Duty Black Ops. Καλό θα ήταν να μην το πλησιάσει όμως, γιατί… boom!
 10. Stephen King! Όποιος έχει διαβάσει τη σειρά βιβλίων Dark Tower, σίγουρα γνωρίζει τα ονόματα “Roland” και “Deschain”, τα οποία αναφέρει ο πιστός μας Codsworth!

Ελπίζουμε να σας εξέπληξαν ευχάριστα οι αναφορές που σας παρουσιάσαμε, αν και ήταν μόνο λίγες από όσες μας προσφέρει το Fallout 4! Έτσι και αλλιώς, και εμείς δεν έχουμε προλάβει να το ολοκληρώσουμε!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι που εμείς παραλείψαμε, παρακαλούμε βοηθήστε μας!

(PS. extra credit για όσους βρήκαν τα references της μπάντας Katatonia, επικροτούμε τις μουσικές σας επιλογές!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.