Το ChatGPT της OpenAI είναι ένα από τα πιο ταχύτερα αυξανόμενα σε χρήση apps στην ιστορία, φθάνοντας τους 100 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες σε μόλις δυο μήνες. Η εταιρεία πριν από λίγες ώρες διέθεσε μια εφαρμογή για τους χρήστες Apple συσκευών, ενώ καταφθάνει σύντομα και μια έκδοση του Android. Μέχρι σήμερα δηλαδή, ο μόνος τρόπος να για να είχες πρόσβαση στην εν λόγω τεχνολογία ήταν μέσω του Bing app της Microsoft.

20 ευρώ έκπτωση για αγορά online στο Πλαίσιο με αυτό το κουπόνι

Ωστόσο, οι διαδικτυακοί εγκληματίες χρησιμοποιήσαν την ευκαιρία για να ανεβάσουν fake apps στο Google Play Store και App Store. H εταιρεία ασφαλείας Sophos ανακάλυψε πολλαπλές εφαρμογές που έκαναν τους χρήστες να θεωρούν ότι αυτές βασίζονταν στη τεχνολογία της OpenAI. Δεν είναι ακριβώς malware, εν ολίγοις δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το smartphone, ωστόσο πρόκειται για χαμηλής ποιότητας εφαρμογές που προσπαθούν να σε εγγράψουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Οι εφαρμογές που πρέπει να αφαιρέσεις είναι οι εξής:

  • Chat GBT: Η iOS έκδοσή της αποκαλείται Ask AI Assistant κοστίζει 6 δολάρια την εβδομάδα και 312 δολάρια το χρόνο, με τους developers να κερδίζουν περίπου 10.000 δολάρια.
  • Genie: Χρεώνει 7 δολάρια την εβδομάδα, 70 το χρόνο
  • Ai Chat GBT: 6.49 το μήνα
  • AI Chat – Chatbot AI Assistant: Κοστίζει 8 δολάρια για μια εβδομάδα
  • Genie AI Chatbot: 7 δολάρια την εβδομάδα ή 70 ετησίως. Στα 700.000 δολάρια υπολογίζεται το κέρδος τους προηγούμενους μήνες
  • AI Chatbot – Open Chat Writer: 6.99 δολάρια το μήνα ή 79.99 δολάρια το χρόνο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.