Το Fairphone 5 είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων όταν ανακοινώθηκε, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα παρουσίασε η εταιρία. Η συσκευή πέρασε από το DxOMark, όπου δοκιμάστηκε ανάμεσα σε όλα τα άλλα και η μπαταρία του, με μεγάλη αποτυχία για την συσκευή.

Η συσκευή μάζεψε μόνο 83 πόντους, καταλαμβάνοντας την 165η θέση σε θέματα αυτονομίας, μόλις 5 θέσεις πάνω από την τελευταία συσκευή. Από ότι φαίνεταιai o Qualcomm QCM6490, που είναι μια παραλλαγή του Snapdragon 778G, δεν τα πηγαίνει πολύ καλά σε θέματα αυτονομίας, ενώ τα πράγματα γίνονται χειρότερα σε ορισμένα σενάρια. Η συσκευή άντεξε μόνο 2 ώρες σε χρήση κάμερας και λίγο κάτω από 5 ώρες κατά το τρέξιμο παιχνιδιών, κάτι που το κάνει αρκετά χειρότερο από πολλούς ανταγωνιστές του.

Σε πολύ χαλαρή χρήση, όπως κλήσεις και ακρόαση μουσικής, έρχεται κοντά στον ανταγωνισμό, αλλά όταν ανοίγουμε λίγο πιο απαιτητικές εφαρμογές, η μπαταρία πέφτει δραματικά. Για παράδειγμα, η συσκευή χρειάζεται 4 ώρες με πλοήγηση μέσω Google Maps για να κλείσει από μπαταρία.

fairphone 5 μπαταρία

Το Fairphone 5 φορτίζεται μέσω USB-C και φτάνει μέχρι τα 30W, κάτι που σημαίνει πως η μπαταρία των 4200mAh χρειάζεται 2 ώρες και 19 λεπτά για πλήρη φόρτιση, όταν το Galaxy A54 θέλει 1 ώρα και 40 λεπτά για να φορτίσει. Η φόρτιση μέχρι το 80% της μπαταρίας του Fairphone 5 χρειάζεται λίγο πάνω από μια ώρα.

fairphone 5 μπαταρία

Καθόλου καλά τα νέα για το Fairphone 5 λοιπόν, αφού η αυτονομία αποτελεί βασικό σημείο μιας συσκευής. Χωρίς καλή αυτονομία, δεν μπορούμε να χαρούμε την συσκευή όπως της αρμόζει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.