Στάλθηκαν όλοι οι κωδικοί 17-12-2019

 

Όπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ ο ίδιος, στο Google Play Store δεν υπάρχει έλλειψη email εφαρμογών. Και σίγουρα και εσύ ο ίδιος θα έχεις δοκιμάσει ένα πλήθος διαφορετικών εφαρμογών. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το XDA Developers, αν και υπάρχουν πολλά από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, τα περισσότερα είναι closed sourced και δεν βάζουν την ασφάλειά σου σαν κορυφαία προτεραιότητα. To FairEmail είναι ένα ανοικτού κώδικα email app που έχει σαν στόχο τους χρήστες που επιζητούν την ασφάλεια. Πρακτικά, λειτουργεί με οποιονδήποτε email provider, όπως Gmail, Yahoo, Outlook. Μπορείς να έχεις πραγματικά απεριόριστους λογαριασμούς σε ένα ενοποιημένο inbox.

 

Το σίγουρο είναι ότι ως προς το design του δεν θα δείτε μεγαλοπρεπή πράγματα. Κάνει όμως την δουλειά του τέλεια. Για αυτό άλλωστε το επέλεξα και στείλαμε email στον developer να μας προσφέρει τέσσερις άδειες για την επί πληρωμή του έκδοση να τις μοιράσουμε σε εσάς.

Τρόπος συμμετοχής:

 • Θέλουμε απλά να γράψετε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, στο οποίο θα δηλώνετε την επιθυμία σας να πάρετε μια άδεια. ΟΧΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ
 • Δηλώστε ένα έγκυρο email στη φόρμα αποστολής του σχολίου.
 • Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να πάρουν όλοι, 5 άδειες είναι θα δωθούν εντελώς τυχαία όπως πάντα.

Ας επιστρέψω στο θέμα του design και ας αναφέρω ότι μπορεί να σας φαίνεται κάπως απλό, αλλά ο developer δίνει μερικές επιλογές παραμετροποίησης. Περιλαμβάνει η εφαρμογή, dark themes, light themes, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να ακολουθεί τα settings του Android. Πάμε τώρα να δούμε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του, με μια πρώτη προσέγγιση.

 • Αναγνωρίζει αυτόματα και απενεργοποιεί τις φωτογραφίες των emails με δυνατότητες tracking.
 • Ελέγχει τα links για να αποφευχθεί το tracking και το phising. Όπως είπαμε και προηγουμένως είναι μια εφαρμογή που εστιάζει στην ασφάλεια.
 • Υποστηρίζεται η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση (OpenPGP και S/MIME)

Η ομορφιά όλων αυτών των features είναι ότι απλά λειτουργούν. Δεν θα ασχοληθείς ποτέ μαζί τους αλλά είναι εκεί και φροντίζουν για την ασφάλεια. Οι εικόνες δεν εμφανίζονται εκ προεπιλογής στα μηνύματα, για τον απλό λόγο ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια. Υπάρχει ένα πλήκτρο να πιέσεις άμα θέλεις να σου εμφανίζονται οι εικόνες και σου εξηγεί πως αυτές μπορούν να οδηγήσουν στη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών. Επίσης το FairEmail μπλοκάρει και μαρκάρει τις φωτογραφίες με ένα κόκκινο εικονίδιο, αν οι εταιρείες τις χρησιμοποιούν για να διαπιστώσουν αν άνοιξες το email. Να και μερικά άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά.

 • Δεν αποθηκεύεται κανενός είδους δεδομένο σε τρίτους servers
 • Δεν απαιτεί ειδικά permissions
 • Δεν έχει διαφημίσεις
 • Δεν έχει analytics και tracking features
 • Μπορεί να μην σε κερδίζει με το design του, σε κερδίζει με τις απίστευτες δυνατότητές του.

To FairEmail είναι διαθέσιμο στο Play Store εντελώς δωρεάν. Υπάρχει όμως και μια επί πληρωμή έκδοση με κόστος 6 ευρώ.

Κατεβάστε το δωρεάν ή αγοράστε την επί πληρωμή έκδοση των 6 ευρώ από το Play Store.

29 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενδιαφέρον δείχνει, θα ήθελα να το δοκιμάσω φουλ!! Καλές Γιορτές σε όλους μας εύχομαι!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.