Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από πολλαπλές επιθέσεις εναντίων αθώων πολιτών σε γειτονικά – και όχι μόνο – κράτη, λόγω θρησκευτικού φανατισμού και πολιτικών συμφερόντων. Προφανώς, τέτοια γεγονότα δεν είναι πρωτοφανή, αλλά η συχνότητα τους έχει αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό, αρκετά ώστε να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις αλλά και ειρηνικές διαμαρτυρίες από τον υπόλοιπο κόσμο, με λιγότερο διακριτικές αυτές που συζητήθηκαν στα social media. Το Facebook ήταν ένας από τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης που πρωτοστάτησε σε αυτές… και με τη σειρά του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για διαφορετικούς λόγους!

facebook safety check2

Ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook αντέδρασαν αρνητικά απέναντι στο δίκτυο είναι το Facebook Safety Check, η εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώσουν τους “φίλους” τους πως είναι καλά μετά από μια φυσική καταστροφή. Θα αναρωτιέστε φυσικά γιατί κάτι τέτοιο προκάλεσε αντιδράσεις, αφού η εφαρμογή είναι προφανώς πολύ χρήσιμη, ίσως και πολύτιμη, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί για λάθος λόγους…

facebook safety check

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν επειδή το Facebook δεν ενεργοποίησε την εφαρμογή για όλες τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, αλλά μόνο για τις επιθέσεις που δέχτηκε το Παρίσι. Ο Άλεξ Σούλτς, αντιπρόεδρος του ιστοτόπου, πέρασε στην άμυνα, δηλώνοντας πως ως τώρα το Facebook Safety Check είχε χρησιμοποιηθεί μόνο για φυσικές καταστροφές και όχι για παρόμοια τραγικά γεγονότα! Οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν το πρώτο τεστ της εφαρμογής για να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις και για αυτό γεγονότα που συνέβησαν πριν από τις εν λόγω επιθέσεις δεν ήταν διαθέσιμα στην εφαρμογή – και όχι επειδή όπως υποστήριξαν οι καλοθελητές “Το Facebook θεωρεί μόνο τα γεγονότα στη Γαλλία σημαντικά!”.

Όπως και να το πάρει κανείς, το αν το όλο ζήτημα ήταν “γκάφα” ή όντως δοκιμή για επέκταση της εφαρμογής δεν το γνωρίζουμε, αλλά συνειδητοποιούμε πως ίσως πρέπει να επικεντρωθούμε στα πραγματικά σοβαρά θέματα και όχι στα μικρά, ανούσια ζητήματα που προκύπτουν λόγω αυτών!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ