Είναι γνωστό πως πολλοί γονείς, ενθουσιασμένοι με κάτι που κατάφερε το παιδί τους, θέλουν να το μοιραστούν με τους γνωστούς τους! Είναι άλλωστε φυσικό κάποιος να θέλει να δείξει στους γύρω του κάτι ή κάποιον που αγαπά και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Έτσι, πάνω σε αυτό τον ενθουσιασμό, πολλοί γονείς επιλέγουν να μοιραστούν μια όμορφη πόζα ή μια σημαντική στιγμή του πολύτιμου τέκνου τους σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Και πολύ συχνά, από άγνοια είτε απροσεξία, η συγκεκριμένη δημοσίευση καταλήγει να είναι δημόσια, δίνοντας έτσι πρόσβαση στον καθένα στην ιδιωτική ζωή του χρήστη. Τέτοιες καταστάσεις θέλει να προλάβει το Facebook, με τις νέες του ρυθμίσεις απορρήτου…

facebook-kids-children-featured

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το ίντερνετ κρύβει πολλούς κινδύνους, ακόμα και για εκείνους που το “παίζουν στα δάχτυλα”, για αυτό και όσοι δεν έχουν την απαραίτητη γνώση πέφτουν σε τέτοια μικρά λάθη που πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε άβολες καταστάσεις.

Επειδή λοιπόν οι γονείς ίσως άθελα τους να βάλουν σε τέτοια θέση τους απογόνους τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, το Facebook θα ρωτά αν ο γονέας είναι σίγουρος πως θέλει να δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε όλους, στον friend list του ή μόνο στους στενούς φίλους.

Αυτή η κίνηση είναι μέρος της προσπάθειας του κοινωνικού δικτύου να γίνει πιο ασφαλές για όλους τους χρήστες του, καθώς και να γίνει πολύ πιο έξυπνο το ίδιο το σύστημα διαχείρισης του ιστοτόπου (με τη χρήση του γνωστού σε όλους πλέον facial recognition)…

Αφού μην ξεχνάτε, στην πραγματικότητα το Facebook είναι απλά μια γιγάντια βάση δεδομένων την οποία χρησιμοποιεί ένα τεράστιο ποσοστό του πλανήτη!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ