Μετά την Apple, την Google, την Microsoft και μερικές άλλες μικρότερες εταιρείες, το Facebook αποκάλυψε την δικιά του ψηφιακή βοηθό. Η νέα ψηφιακή βοηθός του διάσημου κοινωνικού δικτύου είναι όμοια με το Siri, το Google Now και την Cortana, με την διαφορά ότι ένα κομμάτι της δουλεύει από πραγματικούς ανθρώπους. Ονομάζεται “Μ” και ζει μέσα στο Facebook Messenger.

facebook-m

Η “M” είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στο San Francisco Bay Area και μάλλον θα πάρει αρκετό καιρό για να φτάσει στους 700 εκατ. μηνιαίους χρήστες του Messenger, κυρίως επειδή δουλεύει και ψηφιακά και με πραγματική ανθρώπινη είσοδο. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό που θα την διαφοροποιεί από τις ψηφιακές βοηθούς του ανταγωνισμού.

facebook-m-assistant

Μέχρι ένα επίπεδο, η “Μ” λειτουργεί σαν τις άλλες ψηφιακές βοηθούς, δηλαδή θα μπορούμε να της κάνουμε διάφορες ερωτήσεις και αυτή θα απαντάει, αλλά θα έχει επίσης την δυνατότητα να κάνει πράγματα και στην πραγματική ζωή μας, όπως να κάνει αγορές για εμάς, να οργανώσει τα ταξίδια μας, να κλείσει τραπέζι σε εστιατόρια ή να κανονίσει να στείλει δώρα στους φίλους και την οικογένειά μας.

Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στους εκπαιδευτές της “Μ”, δηλαδή εργαζόμενους του Facebook οι οποίοι θα φροντίζουν κάθε αίτημα που υποβάλλουμε στην Μ να γίνεται. Δεν θα ξέρουμε ωστόσο αν η απάντηση προέρχεται από το ψηφιακό κομμάτι ή από τους ανθρώπους που εργάζονται πίσω αυτήν.

Αυτή τη στιγμή, η “Μ” χρησιμοποιεί μόνο τα δεδομένα του Messenger για να στηρίξει τις απαντήσεις και τις προτάσεις της και όχι την κύρια εφαρμογή του Facebook. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, όμως.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ