Τι πιο λογικό κάποιος να θέλει να μην δώσει πρόσβαση στην τοποθεσία στο Facebook, ωστόσο να γιατί δεν πρέπει να το κάνεις. Αφενός, το Facebook ακόμη και χωρίς την άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία μπορεί να υπολογίσει την τοποθεσία σου με διάφορους τρόπους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Ακόμα και όταν έχετε απενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, ενδέχεται και πάλι να μπορούμε να υπολογίσουμε κατά προσέγγιση την τοποθεσία σας με βάση στοιχεία όπως τις κοινοποιήσεις παρουσίας σας, τις εκδηλώσεις και τις πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένες πληροφορίες τοποθεσίας, όπως το σήμα GPS της συσκευής σας και στοιχεία σύνδεσης (για παράδειγμα, τη σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi ή τη διεύθυνση IP σας), μας βοηθούν να κατανοήσουμε πού βρίσκεστε.

Αφετέρου οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι αυτές που χρησιμοποιεί το Facebook για την ασφάλεια του λογαριασμού σου. Αν τα συστήματα για κάποιον λόγο έχουν μπλοκάρει το λογαριασμό σου αν έχει χακαριστεί, είναι ένας από τους τρόπους να το βοηθήσεις να επαληθεύσει ότι όντως εσύ τον χρησιμοποιείς (βάσει του ιστορικού) και να σου δώσει ξανά πρόσβαση. Συγκεκριμένα επισημαίνει:

Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρουμε πιο σχετικές και εξατομικευμένες εμπειρίες, να προστατεύουμε τον λογαριασμό σας και να παρέχουμε καλύτερες διαφημίσεις.

Τέλος, δεν έχει κανένα νόημα να κρύψουμε την τοποθεσία μας από το Facebook. Απλά δεν το χρησιμοποιούμε αν το κάνουμε για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.