Το 2FA authentication είναι ένα must στοιχεία στις μέρες μας για όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς πόσο μάλλον στο Facebook. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μπορεί να κλειδωθούμε έξω από το λογαριασμό μας, όπως έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές εμείς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις τουλάχιστον δυο αριθμούς κινητού στο Facebook. Για τον απλό λόγο, ότι άμα ξεχάσεις τον κωδικό σου και ο ένας από αυτούς τους αριθμούς χρησιμοποιείται για τον κωδικό 2FA authentication, το Facebook δεν σου επιτρέπει για λόγους ασφαλείας να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο αριθμό για υπενθύμιση κωδικού. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει βέβαια στη περίπτωση που έχεις επιλέξει μια εφαρμογή για κωδικό 2fa.

Επίσης θα εφιστούσα την προσοχή σε χρήστες authy να μεταβούν στις ρυθμίσεις των συσκευών τους και να διαπιστώσουν αν είναι ενεργή η επιλογή multi – device (δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο γιατί είμαι για 12 ημέρες μπλοκαρισμένος στο authy. Εν ολίγοις για την ρύθμιση που σου επιτρέπει να έχεις το authy συνδεδεμένο σε πολλές συσκευές. Έτσι αν χάσεις τη μια συσκευή να έχεις πρόσβαση από την άλλη στους κωδικούς 2fa. Πραγματοποιήσαμε εγγραφή στο Kraken, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, για να πάρουμε ένα 10αρικο litecoins για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μια διαδικτυακή συναλλαγή και το authy απενεργοποίησε το multi – device option μόλις μπήκε λογαριασμός από ανταλλακτήριο. Κάναμε format και χάσαμε την πρόσβασή μας στο authy (δεν το είχαμε σε άλλη συσκευή). Πάθαμε και μάθαμε πλέον.

Τέλος, φρόντισε να έχεις κωδικούς ανάκτησης στο Facebook. Είναι στην ενότητα Έλεγχος ταυτότητας δυο παραγόντων αν έχεις πρόσβαση από web (desktop) στο Facebook. Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν όχι μόνο για το facebook αλλά και για άλλους λογαριασμούς. Για το Gmail για παράδειγμα, βάλε πάντα backup μεθόδους πιστοποίησης για να μπορέσει το Gmail να πιστοποιήσει ότι είσαι ο κάτοχος σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή. Το Facebook είναι εργαλείο για εμάς λόγω techmaniacs.gr, οπότε καταλαβαίνεις την λαχτάρα που τραβήξαμε. Επίσης, άφησέ το συνδεδεμένο σε τουλάχιστον μια συσκευή πάντα, για να μπορέσεις να εγκρίνεις συνδέσεις από άλλη τοποθεσία.

Στη τελική αν νιώθεις ότι μια εφαρμογή 2fa είναι too much για εσένα, χρησιμοποίησε ως μέθοδο το sms στο κινητό, αν και δεν είναι το ίδιο ασφαλές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.