Η  εφαρμογή του Facebook ‘Σαν Σήμερα’ (‘On This Day’) είναι ο τρόπος του ιστοτόπου να μας θυμίσει τι συνέβαινε καθημερινά στη ζωή μας, μέσω παλιότερων κοινοποιήσεων σας και δημοσιεύσεων στις οποίες έχουμε προστεθεί με ετικέτα…

Όμως, συχνά προκαλούνταν αντιδράσεις, αφού οι χρήστες δεν είχαν τον απόλυτο έλεγχο των “υπενθυμίσεων”, οπότε αρκετές φορές έρχονταν αντιμέτωποι με τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος τους, που σίγουρα δεν ήθελαν να ξαναδούν! Για αυτό και το Facebook σήμερα προχώρησε στην ενημέρωση της εν λόγω “υπηρεσίας” του με την προσθήκη φίλτρων για πρόσωπα και ημερομηνίες!

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ελέγχουμε πλέον τις ειδοποιήσεις του ‘Σαν Σήμερα’!

Για να εισέλθετε στην εφαρμογή σαν σήμερα μπορείτε απλά να την ψάξετε στο κουτί ‘Αναζήτηση’ του ιστοτόπου ή -αν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη- να την αναζητήσετε κάτω από τη λίστα ‘Εφαρμογές’. Εκεί, πάνω στο banner που λέει την ημερομηνία, θα δείτε τα κουμπιά ‘Ειδοποιήσεις’ και ‘Προτιμήσεις’… Πατώντας το κουμπί ‘Προτιμήσεις’ θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες δημοσιεύσεις σας δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην εφαρμογή, αφού όπως λέει και το ίδιο το Facebook “Οι στιγμές από το παρελθόν σας σάς ανήκουν και εσείς θα πρέπει να αποφασίζετε ποιες θέλετε να βλέπετε στην ενότητα ‘Σαν σήμερα'”. Πλέον, πατώντας ‘Τέλος’, ξέρετε πως τίποτα τραυματικό δεν θα σας θυμίσει παλιά γεγονότα και συναισθήματα… αρκεί να θυμάστε την ημερομηνία για να το μπλοκάρετε!

on_this_day_filters_small_crop.0

Χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή, αφού μην ξεχνάτε, το Facebook λειτουργεί ως ένα ψηφιακό scrapbook και αυτός είναι ο ρόλος του, να μας θυμίζει γεγονότα!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ