Το Facebook αποφεύγει όπως φαίνεται, τον κίνδυνο να τερματιστεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της τελευταίας και πιο πρόσφατης ανατροπής.

facebook europe shutdown
gettyimages

Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τις εξαγωγές δεδομένων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ που κάνει το Facebook και η οποία αναμενόταν να έθετε τέλος στη πρακτική αυτή, οφείλεται στις αντιρρήσεις που προέβαλαν οι υπόλοιπες αρχές προστασίας των δεδομένων των κρατών μελών έναντι της ηγετικής αρχής.

Λάβαμε ορισμένες εντάσεις από έναν μικρό αριθμό αρχών προστασίας της ιδιωτικότητας, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Irish Data Protection Commission, της ανεξάρτητης αρχής που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος των φυσικών προσώπων προστασίας των δεδομένων τους στην ΕΕ.

Εν ολίγοις, όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν, ότι μια τελική απόφαση όσον αφορά την νομιμότητα της μεταφοράς δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και η τύχη της υπηρεσίας στη δική μας ήπειρο θα καθυστερήσει για αρκετούς μήνες ακόμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.