Το Facebook εξετάζει ενεργά την πιθανότητα να προσφέρει ένα συνδρομητικό μοντέλο, το οποίο θα αφαιρεί τις διαφημίσεις από το News Feed των χρηστών, για όσους επιλέξουν να πληρώσουν το μηνιαίο ή ετήσιο τίμημα. Το Bloomberg υποστηρίζει ότι η εταιρεία εξέταζε ενεργά μια τέτοια προοπτική και παλαιότερα αλλά τώρα υποστηρίζεται από όλους και περισσότερος εργαζομένους.

Ο Sheryl Sandberg, COO του Facebook ανέφερε κατά τη διάρκεια της δημοσίευσης των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων ότι πάντα κάτι τέτοιο ήταν στα σχέδιά μας. Πάντοτε εξετάζαμε λύσεις τέτοιες, συμπεριλαμβανομένου των συνδρομών και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τα πάντα.

Ταυτόχρονα, ένα report από την WSJ, αναφέρει σήμερα ότι ένας μικρός αριθμός εργαζομένων έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα accounts των χρηστών, χωρίς το Password, κάτι που τους επιτρέπει να δουν περιεχόμενο που κανονικά θα ήταν private, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών που έχετε ρυθμίσει να είναι εμφανείς μόνο σε εσάς. Το Facebook δηλώνει ότι αυτό γίνεται επιλεκτικά για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και συνήθως μόνο σε λογαριασμούς των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με τέτοια άδεια μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς άλλων χρηστών για να διαγνώσουν τεχνικά προβλήματα, να εξετάσουν νέα features ή να διερευνήσουν τυχόν εγκληματικές ενέργειες ως απάντηση σε αιτήματα των αρχών. 

Τονίζει, ότι μόλις αυτό γίνει, οι εργαζόμενοι του Facebook λαμβάνουν μια ειδοποίηση ότι οι λογαριασμοί τους έχουν γίνει accessed. Ωστόσο, όταν αυτό γίνεται σε μη εργαζομένους στο Facebook, οι χρήστες δεν ειδοποιούνται. Το Facebook ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ενώ ορισμένοι παλιοί φίλοι της υπηρεσίας γυρίζουν την πλάτη σε αυτήν. Ο συνιδρυτής του Whatsapp Jan Koum ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι παραιτείται ενώ και ένας πρώην επενδυτής, ο  Jason Calacanis πούλησε τις μετοχές του, επειδή πιστεύει ότι αυτό που κάνει ο Zuckerberg είναι τελείως ανήθικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.