Οι αριθμοί τηλεφώνου και τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 553 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook δημοσιεύθηκαν στο internet εντελώς δωρεάν, σε ένα low-level hacking forum, σύμφωνα με το Business Insider. Τουλάχιστον 100 χώρες συμπεριλαμβάνονται στο leak, με δεδομένα από 32 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ και 11 εκατομμύρια στο Ην. Βασίλειο.

Η παραβίαση, είναι μια από τις πιο σημαντικές και περιλαμβάνει αριθμούς τηλεφώνου, Facebook IDs, τοποθεσίες, βιογραφικό σημείωμα και σε ορισμένες περιπτώσεις email διευθύνσεις. Όπως βλέπουμε σε αυτήν την εικόνα, αναφέρονται μερικές χώρες μόνο από αυτές οι οποίες επηρεάζονται.

facebook

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεδομένα χρηστών έχουν διαρρεύσει. To 2020, o Μark Zuckerberg τα βρήκε σκούρα, όταν το Facebook επιβεβαίωσε ότι οι developers μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα μη ενεργών χρηστών. Πριν από αυτό, ήταν η υπόθεση της Cambridge Analytica, στην οποία η εταιρεία όχι μόνο είχε πρόσβαση σε δεδομένα οποιουδήποτε έδινε την άδεια σε ένα τρίτο κουίζ προσωπικότητας, αλλά ακόμη και στα δεδομένα των φίλων. Η εταιρεία δεν σχολίασε προς το παρόν, αλλά ίσως να πρόκειται για την χειρότερη παραβίαση στην ιστορία του Facebook.

Το πιο δημοφιλές και χρήσιμο feature των Windows 7 τώρα στα Windows 10 [download link]

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.