Λίγο πριν το ετήσιο F8 developer conference στο San Jose, το Facebook μας προσφέρει μια ματιά στο τι ετοιμάζει για το Messenger, χαρακτηρίζοντας το 2019 ως ένα μεταβατικό έτος. Αρχικά, η εταιρεία ανακοίνωσε το Project LightSpeed, το οποίο αποτελεί ένα ριζικά ανανεωμένο Messenger. Η υπηρεσία επισημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί λιγότερο από 30MB, πολύ μικρότερο από το ήδη υπάρχον app και ικανό να εκκινήσει σε λιγότερο από δυο δευτερόλεπτα.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το Facebook ήδη λειτουργεί το Messenger Lite mobile app, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 25MB. Ωστόσο έχει σχεδιαστεί κυρίως για low end συσκευές με περιορισμένη ποσότητα RAM και έχει περιορισμένη λειτουργικότητα. Φαίνεται, ότι το Project LightSpeed έχει σαν σκοπό να προσφέρει τα πλήρη features του Messenger, τα οποία όμως θα έχουν δημιουργηθεί σε μια εντελώς διαφορετική βάση κώδικα. Δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  για την διάθεσή του, τόνισε όμως ότι θα απαιτηθεί χρόνος.

Επιπλέον, το Facebook αποκάλυψε ότι θα προβεί στην επίσημη διάθεση ενός Messenger desktop app για Windows και MacOS. Ακούγεται σαν Messenger Desktop και θα είναι ένα πραγματικό desktop app, με πλήρη λειτουργικότητα με features σαν ομαδικά chats και video κλήσεις. Θα καταφθάσει μέσα στο 2019.

Παράλληλα, το Facebook ανακοίνωσε και ορισμένα άλλα features που έρχονται στον Messenger, όπως νέα social features που βασίζονται στον στόχο του Zuckerberg να κάνει το Facebook περισσότερο ιδιωτικό. Η προσπάθεια περιλαμβάνει αυτό που ο ιδρυτής του Facebook είχε αναφέρει σαν ψηφιακό καθιστικό δωμάτιο και στην περίπτωση του Messenger σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν έναν dedicated χώρο για να βρουν περιεχόμενο από ανθρώπους που ανταλλάσσουν μηνύματα πιο συχνά.  Περιεχόμενο από τα Stories μέχρι εικόνες και βίντεο που μοιράζεστε μεταξύ σας.  Η υπηρεσία δεν αποκάλυψε πότε θα γίνει διαθέσιμο.

Στα ίδια πλαίσια, κινείται και ένα νέο social video watching feature που θα επιτρέψει τους χρήστες του Messenger να παρακολουθήσουν βίντεο μαζί την ίδια χρονική στιγμή. Όπως προαναφέραμε, εντάσσεται στη ρητορική του ψηφιακού καθιστικού και θα χτίσει γέφυρες μεταξύ των διάφορων Facebook apps, καθιστώντας εφικτό το share ενός video από το Facebook στο Messenger και την πρόσκληση χρηστών να συμμετάσχουν στην παρακολούθηση.

Facebook Messenger: Watch together

Γίνεται ξεκάθαρο ότι το 2019 θα είναι ένα σημαντικό έτος για το Facebook, με αναφορές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, να θέλουν την εταιρεία να συνενώνει τα WhatsApp και Instagram apps, ενώ να προσθέτει παντού end to end κρυπτογράφηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.