Το The Verge αποκάλυψε ότι το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της εταιρείας για να αντικατοπτρίζει καλύτερα πως πρόκειται για μία εταιρεία που εστιάζει στο «metaverse». Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πηγή που γνώριζε περισσότερα για το θέμα επιβεβαίωσε την είδηση ​​της ιστοσελίδας. Η αλλαγή μπορεί να γίνει σύντομα, καθώς ο CEO Mark Zuckerberg θα μιλήσει στο συνέδριο των εταιρειών Connect στις 28 Οκτωβρίου.

Ακριβώς όπως και με την Alphabet που είναι η μητρική εταιρεία της Google, του YouTube, και άλλων, αυτή η αλλαγή θα κάνει το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο, να μην είναι παρά ένα από τα πολλά προϊόντα μιας μητρικής εταιρείας με νέο όνομα, που περιλαμβάνει το WhatsApp, το Instagram, και το Oculus. Το “FACEBOOK”, με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αυτή τη στιγμή είναι το όνομα της μητρικής εταιρείας, ενώ το Facebook, όπως εμφανίζεται, είναι το κοινωνικό δίκτυο.

Αυτή η αλλαγή θα γίνει για να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν τη FACEBOOK περισσότερο ως μια ενιαία εταιρεία στον χώρο του metaverse και όχι ως αυστηρά ένα κοινωνικό δίκτυο. Τα εγχειρήματα του Facebook περιλαμβάνουν τα κοινωνικά δίκτυα, την επαυξημένη πραγματικότητα, την εικονική πραγματικότητα, τα έξυπνα γυαλιά, και τον επενδυτικό καπιταλισμό.

Προφανώς, το νέο όνομα των εταιρειών αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Το The Verge αναφέρει ότι ένα πιθανό όνομα θα μπορούσε να έχει σχέση με το Horizon, το όνομα της ακόμα ακυκλοφόρητης VR έκδοσης του Facebook-meets-Roblox, το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Το όνομα αυτής της εφαρμογής τροποποιήθηκε πρόσφατα στο Horizon Worlds, λίγο μετά την παρουσίαση μιας έκδοσης του Facebook για συνεργασία στο χώρο εργασίας, που ονομάζεται Horizon Workrooms.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.