Το Facebook έχει ξεκινήσει στη Γαλλία τη δοκιμή μιας νέας λειτουργίας στην οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Messenger με παρόμοιο τρόπο με την εφαρμογή Snapchat.

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες μπορούν πλέον να στείλουν μηνύματα που “αυτοκαταστρέφονται” μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απλά πατώντας την μικρή κλεψύδρα που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της συνομιλίας τους.

facebook messenger snap

Σε περίπτωση που ο χρήστης ενεργοποιήσει την κλεψύδρα (και μέχρι να την ξανά-απενεργοποιήσει), τα μηνύματα που στέλνει στη συγκεκριμένη συνομιλία θα διαγράφονται μετά από μια ώρα!

Με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται στη συνομιλία τα μηνύματα που "αυτοκαταστράφηκαν"!
Με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται στη συνομιλία τα μηνύματα που “αυτοκαταστράφηκαν”!

Αυτή η ιδιότητα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του Snapchat, που όπως γνωρίζουμε το Facebook προσέφερε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει, αλλά η προσφορά έπεσε στο κενό.

Μετά την αποκοπή του Messenger από την κύρια εφαρμογή του Facebook σε Android και iOS συσκευές, παρατηρούμε συνέχεια μια τάση για περαιτέρω “φόρτωμα” της εφαρμογής με features που ίσως και να είναι περιττά. Μήπως ο Zuckerberg νοιώθει την ανάσα ανταγωνιστών στο λαιμό του και χρησιμοποιεί ότι μέσο διαθέτει – ακόμα και αντιγράφοντας τους εν λόγω ανταγωνιστές – ώστε να αποκτήσει πάλι την πρωτιά;

Εσείς τι πιστεύετε; Έχει φτάσει πια το site κοινωνικής δικτύωσης στο σημείο να ζητά την προσοχή μας μέσω τέτοιων μικρών τεχνασμάτων; Μήπως είναι αυτός ο τρόπος να τραβήξει την προσοχή από τα προβλήματα των εφαρμογών;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ