Υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, κυβερνητικά όργανα σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει διάφορες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μέρος αυτών των κυρώσεων περιλαμβάνει τον περιορισμό των ξένων συναλλαγών με ρωσικές τράπεζες. Και για τους χρήστες του Apple Pay, του Google Pay, και άλλων ψηφιακών πορτοφολιών που βασίζονται σε κινητά, έχει οδηγήσει σε κάποια αναστολή χρήσης.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το Business Insider και επιβεβαιώθηκε από τη Central Bank of Russia, το Apple Pay, το Google Pay, και άλλα ψηφιακά πορτοφόλια πληρωμών μέσω κινητού δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη Ρωσία μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, πέντε μεγάλες τράπεζες στη Ρωσία (Otkritie, VTB Group, Sovcombank, Novikombank, και Promsvyazbank) δέχθηκαν όλες περιορισμούς τις διεθνείς δραστηριότητές τους – σε μεγάλο βαθμό.

Από αυτή τη στιγμή, αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες εκείνων των τραπεζών που τυχαίνει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις κάρτες που έχουν εκδοθεί από την τράπεζα ενώ βρίσκονται εκτός Ρωσίας. Σημαίνει επίσης ότι οι πελάτες δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές σε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες εκτός Ρωσίας και οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις.

Τόσο με το Apple Pay όσο και με το Google Pay, καθώς και με πολλές άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές, με έδρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές πληρωμής μέσω κινητού είναι περιορισμένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν, μέχρι τώρα, επιβάλλει αυστηρούς οικονομικούς περιορισμούς κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα επιστρέψει η πρόσβαση στο Apple Pay ή στο Google Pay, και τις άλλες υπηρεσίες. Δεν είναι καν γνωστό – όπως είναι λογικό, αν θα ανασταλούν οι περιορισμοί και μετά τη λήξη όλου αυτού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.