Οι Ευρωεκλογές 2024 έφτασαν και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει συμπολίτες μας να ξεχνούν την ταυτότητά τους, πάνω στην βιασύνη τους και αν τρέχουν πίσω στο σπίτι για να την πάρουν. Πλέον όμως θα δίνεται η επιλογή στους πολίτες να ψηφίσουν ακόμα και αν δεν έχουν την φυσική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο μαζί τους.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο πολίτης να επιδείξει την ψηφιακή του ταυτότητα, μέσω του https://wallet.gov.gr ή αλλιώς την εφαρμογή gov wallet. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος να κάνει ταυτοποίηση με την αντίστοιχη εφαρμογή, όπως ορίζεται στο wallet.gov.gr και ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίσει κανονικά.

ευρωεκλογές 2024

Βέβαια, στην εγκύκλιο που μας έστειλε φίλος του Techmaniacs, αναφέρει πως αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της διαδικασίας ταυτοποίησης ή αν δημιουργεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, είναι στη κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής να ζητήσει την φυσική ταυτότητα.

Σε υψόμετρο 3,400 μέτρων, επιστήμονες ανακάλυψαν πως η Γη έσπασε ένα τρομακτικό ρεκόρ

Όπως και να έχει, αν φτάσετε στο εκλογικό κέντρο και συνειδητοποιήσετε πως έχετε ξεχάσει την ταυτότητά σας, απλά ρωτήστε αν μπορείτε να ψηφίσετε με την ψηφιακή, για να μην τρέχετε να βρείτε την φυσική ταυτότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.