Όταν ταξιδεύεις το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι κάποιος να σε κατασκοπεύει. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα RD.com, έρευνα του 2019 από εταιρεία ακινήτων ανακάλυψε ότι το 11% των ερωτηθέντων απάντησαν πως βρήκαν κρυφές κάμερες στα Airbnb. Παράλλλα, όπως αναφέρει ο Jack Plaxe, σύμβουλος ασφαλείας της Guidepost Solutions, η εύκολη και οικονομική πρόσβαση σε τεχνολογίες καμερών έχει συντελέσει στην εξάπλωση του φαινομένου των κρυφών καμερών.
Κάμερες με πολύ μικρούς φακούς οι οποίες μπορούν να κρυφτούν εύκολα κοστίζουν λιγότερο από 100 δολάρια στο εμπόριο και είναι διαθέσιμες μέσω πλήθους ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ο Mike O’Rourke, διευθύνων σύμβουλος της Advanced Operational Concepts, σημειώνει ότι οι σύγχρονες κρυφές κάμερες μπορούν να είναι τόσο μικρές ώστε να μην υπάρχει εμφανής ένδειξη της παρουσίας τους, καθώς πολλές είναι ήδη ενσωματωμένες σε αντικείμενα όπως ξυπνητήρια, ανιχνευτές καπνού, λάμπες και άλλες φορητές συσκευές.
Μάθε ποιος σε καλεί με απόκρυψη αριθμού
Πως να βρεις εύκολα κρυφές κάμερες
Το smartphone σου είναι ένα από τα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μπορεί να ανιχνεύσει κάμερες που το γυμνό μάτι ίσως να μην μπορεί. Υπάρχουν δυο τρόποι για να το κάνεις. Ο πρώτος είναι με τον εντοπισμό του υπέρυθρου φωτός που εκπέμπεται από τις κάμερες και το οποίο μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και στο σκοτάδι.
- Άνοιξε την κάμερα του smartphone σου και γύρνα σε selfie mode
- Κάνε το δωμάτιο όσο πιο σκοτεινό γίνεται
- Σάρωσε το δωμάτιο με την κάμερα με πολύ αργό ρυθμό, για να εντοπίσεις οποιαδήποτε πηγή φωτός αναβοσβήνει σε άσπρο ή ρόζ χρώμα.
Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις και ένα scanner app όπως το Fing, το οποίο αναφέρει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε δίκτυα Wi-Fi και τις IP διευθύνσεις τους.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.