Εδώ και χρόνια, ο Google Chrome διαθέτει έναν ενσωματωμένο password manager που δημιουργεί αυτόματα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, αποθηκεύει στοιχεία σύνδεση, και βοηθά στην αυτόματη συμπλήρωσή φορμών.

Ωστόσο, η έλλειψη μιας αυτόνομης εφαρμογής θέτει το χαρακτηριστικό του browser σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τους ανεξάρτητους password manager, οι οποίοι διαθέτουν αποκλειστικές εφαρμογές σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Η Google άρχισε να το αλλάζει αυτό με τον Chrome 104 τον Ιούνιο και μια ευρύτερη διάθεση φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Chrome 108. Τον Ιούνιο, η εταιρεία αντικατέστησε την επιλογή Passwords στις ρυθμίσεις του browser με μια νέα λειτουργία Password Manager.

Το ίδιο βοηθητικό πρόγραμμα είναι επίσης προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής ρυθμίσεων στο Google > Διαχείριση του Λογαριασμού Google > Ασφάλεια > Διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, πλέον θα είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσεις το πρόγραμμα από τις ρυθμίσεις του Chrome.

Ορισμένοι χρήστες είχαν πρόσβαση στη νέα επιλογή από τον Google Chrome 107, αλλά με τον Chrome 108 όλοι οι χρήστες θα δουν στις ρυθμίσεις του browser την επιλογή για τον password manager. Επιπλέον, για περισσότερη ευκολία μπορούν να δημιουργήσουν μία συντόμευση στην αρχική οθόνη του κινητού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.