Στη σημαντική μείωση του μεγέθους των ενημερώσεων των Windows 10, θα προβεί η Microsoft, όπως διαβάζουμε στο computerworld, μόλις η έκδοση 1809 κάνει το επίσημο ντεμπούτο της, το ερχόμενο Φθινόπωρο. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με στελέχη της Microsoft, θα οδηγήσει στην ευκολότερη όσο και στη γρηγορότερη διάθεση των ενημερώσεων. Αφορά τις ενημερώσεις που είναι γνωστές ως quality updates.

Με τον προσδιορισμό quality updates, η Microsoft εννοεί τα security patches του λειτουργικού συστήματος, τα οποία διατίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα, για αυτό και έχει μείνει γνωστή η ημέρα εκείνη ως Patch Tuesday. Αρχής γενομένης από την Windows 10 1809, μόνο ένα μέγεθος των quality updates θα κάνει το ντεμπούτο του. Αυτό το update θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που η Microsoft αποκαλεί full update και φέρει την ονομασία  latest cumulative update. Τα quality updates θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά που η εταιρεία αποκαλεί express updates, τα πολύ μικρότερα packages που έχουν μέγεθος μεταξύ 150-200MB.

Αυτή τη στιγμή, η Microsoft διαθέτει τρία διαφορετικά μεγέθη quality updates των Windows 10. full, express και ένα τρίτο γνωστό ως delta. Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ανέφερε στους χρήστες ότι σταματά τις delta updates από τον Φεβρουάριο του 2019, αφήνοντας μόνο τα full και express updates για τα Windows 10 1803. Με την ανακοίνωση της Microsoft όμως τώρα, μειώνονται τα είδη σε μόλις ένα για τα Windows 10. Με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 και Windows Server, θα υπάρχει μόλις ένας τύπος quality update και θα είναι μικρότερος σε μέγεθος και εύκολος στη διαχείριση …

Οι νέες μικρότερες ενημερώσεις θα διατίθενται μέσω του Windows Update. Είναι γεγονός, ότι το μέγεθος αποτελούσε πρόβλημα για τους χρήστες, πλέον εξοικονομείται σημαντικό bandwidth και διευκολύνονται όσοι βρίσκονται σε έναν ISP με χαμηλές ταχύτητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.