Ο Chrome 84 ο οποίος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον Ιούλιο, θα μπλοκάρει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις και άλλα prompts σε abusive sites. Είναι από τα πιο μακροχρόνια αιτήματα των χρηστών του, σύμφωνα με την Google και αφορά δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  • Permission request: Είναι requests που έχουν σχεδιαστεί για να παραπλανούν τους χρήστες και να τους κάνουν να επιτρέπουν τις ειδοποιήσεις. Ένα παράδειγμα είναι ιστοσελίδες που απαιτούν από τους χρήστες να επιτρέψουν τις ειδοποιήσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο.
  • Notification: Είναι τα fake μηνύματα, που μοιάζουν με chat μηνύματα, ειδοποιήσεις ή παράθυρα διαλόγου συστήματος, συχνά με επιβλαβή links και malware για τους χρήστες που δεν γνωρίζουν.

Με τον chrome 84 τα προβλήματα αυτά είναι παρελθόν. Ιδίως στα desktops στις σελίδες που σου παρουσιάζονται τέτοιες ειδοποιήσεις, θα εμφανίζεται ένα notification με εικονίδιο κουδουνιού στην address bar. Αν πατήσεις πάνω ο Chrome θα σε ειδοποιεί ότι το εν λόγω site προσπαθεί να σε εξαπατήσει να επιτρέψεις αυτές τις επιβλαβείς ειδοποιήσεις.

Αν δεν παίζουν τα clips κάντε κλικ πάνω στο κάθε ένα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.