Ερευνητές της Caltech, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Keck του USC, έχουν δημιουργήσει έναν νέο τύπο έξυπνου επίδεσμου που μπορεί να βελτιώσει τη θεραπεία των χρόνιων τραυμάτων. Αυτοί οι προηγμένοι επίδεσμοι μπορούν να παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται αυτόματα στις αλλαγές μέσα στα τραύματα, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο δεδομένα και ενημερωμένες θεραπείες όπως απαιτείται.

Οι ερευνητές περιγράφουν τους επιδέσμους ως “κυβερνοδέρμα”, επιτρέποντας στο τραύμα να λάβει πιο βελτιωμένη θεραπεία από ό,τι με τους συνήθεις επιδέσμους. Μέχρι στιγμής, οι επίδεσμοι έχουν δοκιμαστεί μόνο σε ζωικά μοντέλα ως μέρος μιας μελέτης απόδειξης της έννοιας, αλλά τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ υποσχόμενα.

Επιπλέον, οι ερευνητές δηλώνουν ότι έχουν βελτιώσει την τεχνολογία πίσω από τον έξυπνο επίδεσμο χρησιμοποιώντας νέες εξελίξεις στη νανοτεχνολογία, την ψηφιακή υγεία και την επιστήμη των υλικών συνολικά. Λένε ότι τέτοιοι επίδεσμοι επιτρέπουν στους επαγγελματίες της ιατρικής να παρακολουθούν ασύρματα σημαντικούς βιοδείκτες μέσα στις πληγές.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή καλύτερων θεραπειών, που είναι ο στόχος αυτών των νέων τύπων επιδέσμων. Επιπλέον, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οξέα τραύματα ακολουθούν συνήθως την ίδια χρονολογική σειρά τραυματισμού, φλεγμονής και θεραπείας. Ωστόσο, τα χρόνια τραύματα, όπως αυτά που θα μπορούσαν να θεραπεύσει το “κυβερνοδέρμα”, είναι πιο περίπλοκα και απρόβλεπτα.

(Βίντεο) Τρομάζει το χαμόγελο από το πρώτο πρόσωπο με τεχνητό ανθρώπινο δέρμα

Λόγω του αυξημένου κινδύνου μόλυνσης και επιπλοκών, ο έξυπνος επίδεσμος θα μπορούσε να παρέχει στους γιατρούς πιο ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα προσέφερε στους γιατρούς μια πιο μοναδική προσέγγιση στη θεραπεία τραυμάτων από ό,τι οι συνήθεις παθητικοί επίδεσμοι που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Δυστυχώς, η ευρεία χρήση αυτών των επιδέσμων έχει αρκετά σημαντικά εμπόδια να ξεπεράσει. Πιο συγκεκριμένα, τα τρέχοντα πρωτόκολλα για το πώς τα συστήματα υγείας προσεγγίζουν τη φροντίδα τραυμάτων χρειάζονται αναθεώρηση. Επιπλέον, το “κυβερνοδέρμα” πρέπει να εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), κάτι που παρουσιάζει τις δικές του πολυπλοκότητες. Αυτές οι εγκρίσεις συχνά απαιτούν την ολοκλήρωση πολλαπλών θεραπευτικών δοκιμών, και αυτό σημαίνει τη συλλογή πολλών περισσότερων κλινικών δεδομένων πριν οι βελτιωμένοι επίδεσμοι μπορέσουν να βγουν έξω από το εργαστήριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.