Skip to content

Exynos 2600: Πέρασε από το Geekbench και επιτέλους έχει καλά σκορ

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Exynos 2600 2nm

Ο Exynos 2600 πρόσφατα είχε περάσει από το Geekbench με πολύ μέτρια αποτελέσματα, σκοράροντας 2.155 στο Single Core και 7.788 στο multicore. Με αυτές τις επιδόσεις η εταιρεία δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Τώρα όμως, το νέο chipset της Samsung πέρασε ξανά, με σαφείς βελτιώσεις, που πλέον ταιριάζουν με τις επιδόσεις που αρμόζουν σε ναυαρχίδες. Αυτή τη φορά o Exynos 2600 σκόραρε 3.309 στο Single Core και 11.256 στο Multi-Core, που δείχνει πως η Samsung είναι σε καλό δρόμο.

Από την άλλη όμως, ο Exynos 2600 δε θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Elite, αλλά τον 8 Elite 2, που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη, με βελτιωμένες επιδόσεις.

Ο Exynos 2600 είναι ένα 10πύρηνο chipset, με τον prime πυρήνα του να είναι χρονισμένο στα 3.8GHz. Διαθέτει άλλους 3 πυρήνες υψηλών επιδόσεων στα 3.26GHz και 6 πυρήνες ενεργειακής απόδοσης στα 2.76GHz, για τις πιο απλές διεργασίες.

Exynos 2600 geekbench

Ο Exynos 2600 αναμένεται να είναι το πρώτο chipset της αγοράς στα 2nm. Σύμφωνα με την Samsung, θα προσφέρει σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις της NPU, σε σχέση με τον Exynos 2500, φέρνοντας βελτιώσεις σε ότι έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη. Περιμένουμε να τον δούμε στο Galaxy S26 Pro και στο Galaxy S26 Edge.

H Huawei στην κορυφή των πωλήσεων για smartwatches και με διαφορά

Το βασικό ερώτημα όμως είναι το αν οι επιδόσεις που βλέπουμε σήμερα στο Geekbench, θα είναι και στις μελλοντικές συσκευές της εταιρείας. Η Samsung θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε επιδόσεις, σταθερότητα και κατανάλωση ενέργειας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τις συσκευές της. Ας ελπίσουμε πως η Samsung θα τα καταφέρει, αν και δεν έχουμε δει κάποια χρονιά που να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τις υλοποιήσεις της Qualcomm. Ταυτόχρονα η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με την απόδοση της γραμμής παραγωγής της, που κάνει τη δημιουργία chips με αυτά τα χαρακτηριστικά μη βιώσιμη. Από την άλλη, χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στα chips, γιατί η Qualcomm αρχίζει να γίνεται μονοπώλιο στην high end κατηγορία και οι τιμές τις ανεβαίνουν συνεχώς.

Πηγή: ICE Universe

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.