Παρά το πλήθος των σχετικών αναφορών προς το αντίθετο το τελευταίο διάστημα που έχουμε δει εδώ στο techmaniacs.gr, ο Ice Universe, από τους πιο έγκυρους σε θέματα που αφορούν την Samsung, ισχυρίζεται ότι τα στελέχη της εταιρείας εμφανίζονται διχασμένα για το αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Exynos chipsets σε flaghsip συσκευές.

Η ομάδα της Samsung Electronics, η οποία κατασκευάζει τα chips, συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της χρήσης Exynos όχι μόνο στα πιο low end smartphones αλλά και σε εκείνα της σειράς Galaxy S.

s22 ultra

Και όλα αυτά, όταν νομίζαμε ότι η απόφαση έχει ληφθεί υπέρ του Snapdragon 8 Gen 2.  Να σημειώσουμε ότι η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Exynos μόλις στο 26% των smartphones που θα διαθέσει παγκοσμίως, κυρίως στη μεσαίου κόστους κατηγορία, όπως είχαμε μάθε πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο λόγος που η Samsung MX, το τμήμα φορητών συσκευών, αποφάσισε να δώσει στη σειρά S23 αποκλειστικά τον Snapdragon, δεν είναι το throttling ή η θερμοκρασία του φημολογούμενου Exynos 2300, αλλά το εξαιρετικό 5G modem, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν το αγγίζει κανείς.

Η Samsung δεν μπορεί να πιάσει τις επιδόσεις του επερχόμενου Qualcomm X70 5G modem του Snapdragon 8 Gen 2 της TSMC στα 4nm, τόσο όσον αφορά τις επιδόσεις όσο και το efficiency. Σύμφωνα με την Qualcomm το X70 διαθέτει:

  • Qualcomm 5G AI Suite, Qualcomm 5G Ultra-Low Latency Suite, Qualcomm 5G PowerSave Gen 3 και 4X sub-6 carrier aggregation.
  • Απίστευτες 5G ταχύτητες και κάλυψη, low latency και power efficiency.
  • 5G modem-RF σύστημα που υποστηρίζει κάθε 5G μπάντα από 600 MHz ως 41 GHz.
  • 4X downlink carrier aggregation σε TDD και FDD, mmWave-sub-6 aggregation.
  • Standalone mmWave support.
  • Uplink carrier aggregation και switched uplink support σε TDD και FDD.
  • Global 5G multi-SIM συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Dual-SIM Dual-Active (DSDA) και mmWave support.

Τέλος, αντί να ανεβάσει τις Gigabit ταχύτητες download όπως έκανε με τα προηγούμενα μοντέλα της, Snapdragon X65, X60, X55 και X50, η Qualcomm αποφάσισε να μείνει στο 10 Gigabit rating του modem και αντίθετα να εστιάσει στο να το εξοπλίσει με νέα χαρακτηριστικά και AI  δυνατότητες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.