Ο Exynos 2100 είναι το πρώτο flagship chip της Samsung το οποίο έρχεται με ενσωματωμένο 5G modem και το δεύτερο που βασίζεται στα 5nm EUV. Είναι επίσης, το πρώτο Exynos chip το οποίο αποκαλύπτεται σε dedicated event της Samsung.

Exynos_2100_launch

Στο εσωτερικό του επεξεργαστή βρίσκεται ο Cortex X1 που τρέχει στα 2.9GHz. Επιπλέον υπάρχουν τρεις A78 πυρήνες και τέσσερις power efficient A55. Η Samsung τονίζει ότι παρουσιάζει κατά 30% καλύτερες επιδόσεις σε multi core διεργασίες σε σχέση με τον Exynos 990.

Το πλεονέκτημα αυτό οφείλεται στην πιο προηγμένη διαδικασία παραγωγής που ενισχύει τις επιδόσεις κατά 10% στο ίδιο επίπεδο ισχύος, ενώ η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 20%. Τόσο ο Exynos 2100 όσο και ο Snapdragon 888 βασίζονται στα 5nm επομένως κανένα chipset δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα ως προς τη μέθοδο.

Η GPU χρησιμοποιεί Mali G78 design. H εταιρεία ισχυρίζεται κατά 40% καλύτερες επιδόσεις. Η τριών πυρήνων NPU χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική και φθάνει τα 26TOPS. Υπενθυμίζουμε ότι και η Qualcomm υπόσχεται 26TOPS με τον Snapdragon.

Ο νέος ISP εντός του Exynos 2100 υποστηρίζει κάμερες με αισθητήρες ως 200MP. Και το καλύτερο, μπορεί να συνδεθεί ως 6 μεμονωμένους αισθητήρες και να επεξεργαστεί δεδομένα από τέσσερις από αυτούς ταυτόχρονα.  Αυτό είναι ένα σύντομο συγκριτικό των specs. Είναι πολύ νωρίς να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Exynos 2100 θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Snapdragon 888.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.