Η αλήθεια είναι πως διάφορα κοσμικά φαινόμενα ή συνδυασμός αυτών απομακρύνουν σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιον από τους πλανήτες ενός συστήματος, υποχρεώνοντάς τον να ταξιδεύει μόνος του στο Σύμπαν.

Ο λόγος για τους ορφανούς και περιπλανώμενους πλανήτες όπως ονομάζονται με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι ο αριθμός τους αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια.

Ειδικότερα, ο Αμίρ Σιράτζ του τμήματος Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πρίνστον αναφέρει ότι οι προσομοιώσεις που πραγματοποίησε δείχνουν ότι στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος βρίσκονται περιπλανώμενοι πλανήτες και πιο συγκεκριμένα στο νέφος Οορτ. Πρόκειται για μια εξωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός από τη Γη. Είναι η περιοχή στην οποία βρίσκονται υλικά που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος.

Η νέα μελέτη κάνει λόγο για παρουσία είτε δύο πλανητών με μάζα παρόμοια με αυτή του Άρη είτε δύο ως πέντε πλανητών με μάζα παρόμοια με αυτή του Ερμή. Το James Webb έχει υποδείξει την παρουσία τέτοιων πλανητών στο παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την επιβεβαίωση της ύπαρξής τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμας τι μας νοιάζει; Μαζί ήρθαμε; Εμεις εχουμε βρωμισει το διαστημα με χιλιαδες δορυφορους σκουπίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.